Kläder och smink

10 kimonos jag vill köpa

29 juni 2018

Varje sommars bästa plagg är utan tvekan kimonon. Dels för att den tillför en viss svassighet, men också för att den kan klä upp shorts-och-vit-t-shirt till något mycket festligare. På ålderns höst har jag också insett att det är skönt att skyla sig med, OCH att kimonon är ett perfekt substitut för filt under svala sommarkvällar. Här kommer 10 kimonos jag gärna lägger rabarber på!

(Jag fyller år på måndag, så om mamma är här för presenttips önskas någon av dessa i XS eller S, hehe.)

isabel-boltenstern-kimono1

Vila / Viesto Franka – 399 kronor (nu tydligen 40% så 239 kr)
Denna mörkblåa skapelse ser ut att komma från Svensk Tenns textilfabrik. Älskar spretigheten och att modellen tillomed fick mig att överväga att bära vita jeans som jag inte gjort sedan lågstadiet, och då med tvång. Vill dessutom ha stora guldörhängen till den här.

Wednesday’s Girl / ASOS – 260 kronor
Jag inser nu att det inte bara är kimonon jag vill ha här – GE MIG HELA LOOKEN! Men åter till kimonon. Gillar tunnheten, mönstret och längden!  Så snyggt att kunna knäppa några knappar i mitten och göra det till en överdragsklänning.

Sofie Schnoor – 1120 spänn
Den dyraste kimonon än, men också den snyggaste! Ärmarna ser HELT perfekta ut. Tösen på bilden har en kjol i samma mönster, så tänk bort att det ser bottentungt ut.

Yasmary – 599 kronor
Did I hear anyone say kronärtskocka? Okej, jag ser att det är en blomma men lite pappa-skämt har väl ingen dött av. Gillar att muddarna och slaget är i annat tyg – det lyxar till ’et! Dessutom har den två stora fickor framtill, vilket uppskattas!

Only – 299 pesetas
En lite flickigare historia med morgonrockslook. Om den är lika lyxig som den ser ut på bild är 299 ett kap.

isabel-boltenstern-kimono6

Pull&Bear – 300 ynka kronor
SPÄRRA MITT BANKKORT, det här kommer inte sluta bra. Hela den här looken är 10 av 10, så trots att kimonon är briljant i sin egenhet är det tjänstefel att inte köpa brallorna också. Och skorna! Det är så fulländat, och till samma pris som ett helgkort i kollektivtrafiken.

isabel-boltenstern-kimono7

RahiCali – 1470 spänn
Ett stycke lyxig överklassdam från stans finare kvarter som svassar ut på en stor altan i Provence, lägger armarna på räcket och blickar ut över vinodlingarna. Så tänker jag scenen där denna kimono används, alternativt av någon kändis på ökenfestival i USA. Stora, vida ärmar och knyt som man med fördel kan he på ryggen.

isabel-boltenstern-kimono8

NLY Trend – 299 kronor
Kimonoklänning! Smaka på ordet! Så simpelt, så snyggt och perfekt åtsittande men ändå löst. Och bra strax-ovanför-knäet-längd också.

isabel-boltenstern-kimono10

& other stories – 329 spänn
Afound har tagit in denna godbit från Stories och sänkt priset med oklara 58%, och det tackar vi för! Tycker den ser dyr och flådig ut, plus vet inte varför andra färger ens existerar när denna skogsbärssorbet finns.

isabel-boltenstern-kimono9

ASOS – 300 kronor
Och sist men inte minst, denna rosa sammetsdröm! Tänker att den är råsnygg till ett par slappa, urvättade ankeljeans. Stilgurun Boltenstern har talat…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.