Jobb

108 OS-intervjuer på Kreta

17 maj 2017

Ett av de roligaste och mest inspirerande jobbveckorna börjar närma sig sitt slut, och jag inser att jag inte ens nämnt att den börjat! Jag befinner mig på Kreta med Svenska Olympiska Kommittén, och 107 OS-intervjuer är gjorda på fyra dagar. Hjärnan är sprängfylld av intryck, och peppen inför Sydkorea 2018 har hoppat upp ett rejält antal pinnhål de senaste dagarna. Såhär har livet sett ut senaste 100 timmarna!

FREDAG 04.10 / 05.30
isabel-boltenstern-os-kreta-1

Likt en småbarnsförälder vaknade jag av ett högt ljud vid fyra-snåret. Efter en soluppgångsfärd till Arlanda mötte jag upp med mina kolleger, och jag hade redan på förhand fått höra att vi ”hade lite extrabagage att checka in”. Min naiva tanke var att en kanske skulle få ansvara för en extralåda med sladdar eller så, men tydligen hade vi 47 fullproppade väskor med utrustning. Efter smärre kaos i incheckningen löste sig allt strålande, och alla 540 kilo teknik kom på planet till Kreta.

FREDAG 16.10 / 19.30
isabel-boltenstern-os-kreta-2

Såhär fint har vi fått förmånen att bo! Heja Kreta! Första dagen var inget jobb inplanerat, så vi packade upp väskorna, gick på informationsmöte och kollade området. Därefter snörde vi på träningsskorna för att inta gymmet. Vi såg vår chans att få träna utan att proffsen närvarade, nämligen… Uppslutningen var total på vår 15-minuters-cirkel. En AMRAP med utfallssteg, squats, burpees, armhävningar och triceps-övning kokade jag ihop till mina kollegor, som fortfarande klagar på träningsvärk. SUCCÉ!

LÖRDAG 10.00
isabel-boltenstern-os-kreta-3

Lördagen startade med minion-möte! Ungefär 200 aktiva, ledare och förbundspersoner intog stolarna i konferenssalen, och därefter fick vi en tvåtimmarsdragning med tema Sydkorea.

LÖRDAG 12.20 isabel-boltenstern-os-kreta-4

Därefter var det dags för inspelning! Fotograf-Victor testade snurrplattan i första studion, och för er som tycker att bakgrunden är skränig och inte så tittarvänlig kan jag komma med några lugnande ord. Greenscreen används för att lättare maska ut personerna, så en kan välja valfri bakgrund. Vi kan alltså sätta Victor snurrandes på en jordglob mitt i rymden, om vi vill.

I andra studion satt jag och gjorde 7-mintuers-intervjuer med alla aktiva. Som förstafråga fick samtliga svara på hur de började med sin sport, och redan efter första blockets 13 intervjuer var jag glittrig i ögonen av alla historier. Alpingänget var först ut!

LÖRDAG 16.30
isabel-boltenstern-os-kreta-5

Blir avundsjuk på mig själv när jag ser den här bilden? Första dagen var den mest avslappnade på hela veckan, så på eftermiddagen hann jag få någon halvtimme sol på studions altan. Tänk att bo i ett varmt land året om? Och avsluta varje jobbdag på en altan med sin dator? AH!

SÖNDAG 08.30 / 20.00
isabel-boltenstern-os-kreta-6

Söndagen var BRUTAL jobbmässigt! 08.30 drog vi igång med första intervjun, och därefter gjorde vi 33 stycken på raken. 33 x 7 minuter, plus lite välkomnande och instruktioner, resulterade alltså i 4 timmar och 15 minuter. Jag var ganska imponerad av mig själv att jag kunde hålla humöret och energin uppe så länge utan att vika en tum. Superspännande att få se och höra skillnaden mellan de olika idrotterna! Can’t wait till februari 2018 när ni ska få se vad vi kokat ihop.

Efter en snabblunch och två timmar av föreläsning gick vi in i studion igen – och smällde till med 17 nya intervjuer. Eftersom ACn brummade var den tvungen att vara avstängd, så fukten och svetten var ganska påtaglig i rum 114. Till sist var jag så förbannat trött på mig själv när jag inledde varje intervju med att skaka någon i hand följt av ”välkommen in i värmen, hehehe”. Pappaskämt on fleek.

Sista bilden är tagen när vi precis var klara med arbetsdagen – en filosofisk fotograf-Jocke vid poolen.

MÅNDAG 16.30
isabel-boltenstern-os-kreta-7

Istället för ännu en greenscreen-bild för att beskriva förmiddagpassets 13 intervjuer får ni en träningsbild! Efter lunch hade vi nämligen några timmars break innan nästa intervjublock, och då stod träning på schemat. Jag fick sätta ihop en liten cirkel till kollegiala samfundet, och boxjump, strikta pressar, armhävningar och knäböj stod på schemat. Sedan lade killarna in bicepscurl också för… det är tydligen en viktig övning i deras liv. Det är helt ljuvligt att träna ute i 30-gradig värme? Man blir så mjuk och fin i filéerna!

Eftermiddagen bjöd på 24 intervjuer – damkronorna var sist ut på snabbstationen!

TISDAG 09.30 / 12.30
isabel-boltenstern-os-kreta-8

Under tisdagen byttes kortintervjuer mot långintervjuer, och jag fick 30 minuter med bland annat Maria Pietilä-Holmner på förmiddagen. EXTREMT trevlig människa med otrolig karisma! Vid lunchsnåret släpptes jag ut som sälunge på fri lek, och satt vid poolkanten med en kopp iskaffe.

TISDAG 18.30
isabel-boltenstern-os-kreta-10

I väntan på sista intervjun fick det bli en liten stretch, vilket foto-Emil dokumenterade.

TISDAG 21.00
isabel-boltenstern-os-kreta-11

Sista intervjun var med den här killen, Jesper Tjäder, som jag blev så förbaskat imponerad över. Kvällen innan gjorde jag lite research, vilket slutade med att jag antagligen kollat igenom alla hans YouTube-klipp. Efter intervjun körde han en Anja på snurrplattan, som fick sätta punkt för dagen – och totalt 108 intervjuer!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.