Listor

11 saker jag Googlat (och svaren jag sökte)

7 november 2018

Jag hittade precis en mörk gränd i min internet-historik, nämligen saker jag Googlat. Det här är inte mitt stoltaste ögonblick, men tänkte att det kunde sprida lite kunskap en onsdag som denna – så låt oss gå igenom svaren jag sökte och fann!

1. Det gläder mig eller det glädjer mig
Efter att jag besserwissrat och sagt att det heter att ”det gläder mig” blev jag så osäker att jag var tvungen att Googla, och det visade sig att man kan använda båda. Givetvis var sa jag inte detta högt till de jag argumenterade med eftersom jag är en liten, liten människa som bara vill ha rätt.

2. Vad betyder knick knacks på svenska?
Jag kollade ett minimalistklipp på YouTube och snubblade över ordet knick knacks, vilket är den engelska motsvarigheten till tingeltangel eller krimskrams. Alltså meningslösa prylar, som minivaser/skålar/FÖREMÅL, sådant jag köper i överflöd.

isabel-boltenstern-knickknacks+

Knick knacks med obefintligt användningsområde.

3. Netflix Harry Potter
Det gick ett rykte på Instagram att Harry Potter-filmerna skulle släppas på Netflix den 1:a november, men jag anade ugglor i mossen. Givetvis var det falskalarm, såvida du inte VPN-tunnlar dig till fransk eller holländsk IP-adress. DÄR kan man nämligen hitta samtliga Harry Potter-filmer!

4. Kycklinggryta med soltorkad tomat
Tre timmar innan våra gäster kom behövde jag ro ihop något höstigt, och det blev den här kyckliggrytan som var exceptionellt god! TIPS TIPS!

5. Hur fästa IKEA hyllplan IVAR?
Ah, dessa ofullständiga Google-meningar man skapar. Det visade sig att man fäster hyllplanen från IVAR-serien med en metallplugg som redan sitter i gängorna på hyllan, som man bara behöver peta ut med en skiftnyckel. Där ser man!

6. Galatasaray – Fenerbahce
Kan berätta för er som gillar turiska fotbollsderbyn att de inte sänds på svensk tv.

7. Vad heter ”firecracker” på svenska?
Tanken var att jag skulle beskriva My Feldt som en riktig ”firecracker”, men kunde inte komma på ett representativt ord på svenska. Man kan ju inte säga att hon är en fyrverkeripjäs? Låter helt tokigt. Tyvärr hade Google inga bra svar på en svensk motsvarighet till detta ord. Har ni några förslag?

8. HDMI micro mini difference 
När jag stod på fotomässa hos Cyberphoto behövde jag en förlängd HDMI till min monitor, och behövde då veta om det var en mini eller micro-ingång. Visste inte ens att det fanns två (TRE!) olika, men här kommer en bild på alla tre så ni inte gör samma misstag som jag.

Från vänster: HDMI, HDMI mini och HDMI micro! Bildkälla för er supernördar: https://www.youtube.com/watch?v=a6B4pAzPjYk

9. Love shine a light
När jag var liten och åkte på bilsemester med familjen lyssnade vi alltid på den här låten, och jag behövde kolla vem som skapade denna 90-talsdänga. Det visade sig vara Katrina & the Waves! Här är Spotify-länken!

10. Haus of Gaga
Efter att ha sett A star is born hamnade jag i Lady Gaga-träsket och slukade alla dokumentärer och artiklar jag kunde hitta om henne. Läste att hon hade ett eget kreatörsteam med stylister, designers och producenter i ett ”stall” vid namn Haus of Gaga. Det här gänget ligger bakom hennes utstyrslar, bland annat köttklänningen, och prylar hon haft med i diverse musikvideor!

11. Är Kenneth Gärdestad död?
Det var han tyvärr. Såg filmen Ted och kände så jävla hårt med brorsan Kenneth.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Olivia 7 november 2018 at 13:02

  Kanske tomtebloss? Så skulle jag iallfall kunna beskriva My efter att ha sett hennes serie, riktigt sprakande och festlig liksom!

  • Reply Isabel Boltenstern 7 november 2018 at 13:07

   Ja, den är ju inte dum! Bästa alternativet hittills!

   • Reply Sanna 7 november 2018 at 18:40

    Jag tänker att firecracker betyder smällare vilket inte låter så festligt, men smällkaramell däremot! ?

    • Reply Isabel Boltenstern 9 november 2018 at 15:22

     Smällkaramell känns super! Färgglatt, poppigt och överraskande! Helt rätt ?

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.