Träning

15 minuter = grispass

5 september 2017

Jag slutar aldrig förvånas över hur jäkla effektivt och tungt crossfit kan vara. Trots att jag tränar en hel del kan den här förbaskade träningsformen ta kål på mig hur fort som helst, och följande pass är ett exempel på just detta. Jag hade 25 kilo där stång användes, men vikterna kan ni justera efter egen förmåga!

5 varv av följande så fort du kan:

  • 10 frontsquats (benböj med stången framför halsen)
  • 5 burpee boxjump over (från burpee hoppar du jämfota upp på en låda, och går ner på andra sidan)

Jag blev klar på fem minuter och mjölsyran i låren stod som rapsfälten i maj. Därefter väntade vi några minuter innan vi körde…

4 varv av följande:

  • 7 kalorier airbike (världens vidrigaste cykel)
  • 10 cleans (frivändningar, alltså stången ska fran marken till framför halsen)

Denna historia tog också fem minuter, och eftersom jag hatar airbike mer än koriander låg illamåendet och guppade i halsen. Då var det bara en del kvar.

3 varv av:

  • 20 meter släde (putta det aset framför sig)
  • 15 wallballs (jag körde med 6 kg)

Även om det inte ser mycket ut för världen var jag helt urlakad på FEMTON minuter, effektiv tid. Så om ni kommer till gymmet någon gång i veckan och har trytande inspiration rekommenderar jag denna om ni önskar domna i låren. För att illustrera känslan kommer här en bild på min kamrat Fredrik, som körde passet med mig:

freddemarbra

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.