årssammanfattningar Listor

2010 – ensamt och aningen förvirrat

11 augusti 2020

Något av det bästa jag vet är listor och bilder från förr, så de kommande veckorna ska jag kombinera just dessa. Precis som min vän Sandy tänkte jag göra en serie inlägg där jag rotar i hårddisken efter bilder från 2010 och framåt – ett år åt gången. Det kommer bli pinsamt, det kommer bli plågsamt. Låt oss börja år 2010, ett halvår efter att jag tagit studenten! 

Såhär såg 18-åriga Isabel ut – kastanjerött hår plattat till förbannelse. Bilderna är tagna nere i vår källare. Jag hade fått två fotoblixtar i studentpresent och de gick bokstavligt talat varma varje dag. Ps. Den där vita Triwa-klockan bar jag varje dag tills färgen trillade av.

För att sätta en scen: på den tiden hade jag en pojkvän som bodde i Göteborg, granne med Liseberg, och jag hade precis flyttat in i hans VÄLDIGT pojkrumsinspirerade lägenhet. Jag kände ingen förutom honom och var jäkligt ensam om dagarna, vilket märks på bilderna i 2010-mappen. 203592094 bilder på mina fötter.

Sedan ett-två år tillbaka fotade jag bilder till Rögle BK:s hemsida, och tågpendlade alltså till Ängelholm någon gång i veckan. Såhär i efterhand var det kanske mer för att umgås med familj och vänner, men vad vet jag. Här är en bild jag knäppte på Cristopher Nihlstorp!

Under första tiden i Göteborg pluggade jag fotografi och socialantropologi, och håll i er för nu blir det ledsamt: för att dämpa min ensamhet köpte jag årskort på Liseberg. Inte för att åka något, men för att gå runt bland människor och ha en anledning att lämna lägenheten.

Min tillfälliga lösning blev att ta ett jobb – i kassan på IKEA Bäckebol. Älskade det jobbet och kan än idag sakna att lämna returer på husgeråd, smygräkna varor i en självscanningskassa och småsnacka med glada göteborgare. Mina erfarenheter av IKEA är så vansinnigt bra. Ett pangföretag som jag minst en gång i kvartalet tänker att jag vill jobba på igen.

Ooooch att jag jobbade på IKEA syntes när vi flyttade och skulle inreda nya lägenheten. Att välja en avföringsbrun väggfärg var väl ingen toppengrej i sig, men det kanske inte heller blev bättre av att styla med en tom Bacardi-flaska… Bilden till höger är från när Linn (som nu blivit mamma!) hälsade på.

PS1. Triwaklockan var med också.
PS2. Min pappa tyckte inte om mitt rasslande halsband som ni ser på bilden. När det rasslade frågade han om jag ”plundrat en vikingagrav”, hahahahahaha.

På sommaren fyllde jag 19 och på festen spelade Lotta och jag bordshockey. Jag hade vid detta tillfälle dille på USA och var fast beslutsam om att jag skulle flytta dit och plugga på college. Tror till och med att min blogg hette USAbel på den tiden? Nåväl, detta speglades i tårtorna jag valde att baka:

På den festen hoppade vi studsmatta och fick för oss att testa snusa för första gången. Ingen succé rent upplevelsemässigt, men det finns ett par ikoniska bilder som aldrig kommer försvinna från min ägo!

Efter sommaren var jag tillbaka i ensamheten i Göteborg. Jag förstod nog direkt att en förändring låg och puttrade, men försökte hålla ut av någon dum anledning. Fördrev tiden genom att photoshoppa in mig själv i en tändsticksask.

Det enda fina med att inte ha något Liv™ var att jag utan problem kunde lägga undan majoriteten av min lön. Inga kronor gick till nattlivet, inget slösades på kläder eftersom jag ändå bara behövde IKEA-uniform eller mjukiskläder. Istället sparade jag undan pengar till mitt livs kanske bästa köp: en Canon EOS 7D. Tror den kostade närmre 15.000 på den tiden?!

Men sparpaketet skulle också räcka till en resa till San Diego. Wenche och jag bestämde oss för att åka och hälsa på hennes syster Linn som då jobbade på en flygskola i USA:s bästa stad. Jag sa upp mig från IKEA, gjorde slut med killen och *LäMnAdE AlLt* på ett dramatiskt fjortissätt.

Väl i San Diego klämde vi ner våra kroppar i två våtdräkter, och jag HAR ju blogginlägg sparat från denna tiden där jag skrev om hur vi fick hjälp av en ”Kalle”.

”han förklarade var man skulle ta vågen, hur man skulle ställa sig och hur man skulle vara snygg i våtdräkt. helt plötsligt gick allt mycket bättre, och vågorna blev ridna som en d-ponny. några klassiska vurpor/dykförsök på grunt vatten hann vi också med.”

HAHA, ridna som en d-ponny. Var tog den här humorn vägen?! Nåväl. Vi gick på Halloweenfest hos någon kompis-kompis-kompis också. I sann amerikansk anda hade de lagt ner en smärre förmögenhet på att pynta huset. Dessutom åkte vi till ungefär 5 olika ENORMA Halloween-kostym-varuhus som var uppsmällda mitt ute i ingenstans. Stora som hangarer och fyllda till bredden. På festen hånglade jag med en supersöt kille som var iklädd en matta, minns jag.

Resan var precis det jag behövde. På hemvägen tog vi ett par dagar i New York och såg Robyns konsert på utestället Terminal 5, och när jag väl kom hem till Sverige flyttade jag hem till Helsingborg. Jag umgicks med kompisar och lyssnade på Body Talk-skivan på repeat.

Och någonstans där tog 2010 slut. Jag vet att några av er som följer varit med hela vägen sedan dess – och vissa tidigare. Sedan Lunarstorm-tiden? Bilddagboken? Helt vansinnigt.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Wenche 11 augusti 2020 at 19:41

  Åh världens bästa resa!

 • Reply Matilda 11 augusti 2020 at 20:05

  Åh! Roligt att läsa, minns så väl när du flytta hem till Helsingborg där igen. När du skrev 2010 tänkte jag direkt på de där snöbilderna från Hittarpsvägen! Minns när vi photoshopa några sådana – samma dag tog vi upp viktiga ämnen som tex att det var konstigt att låsa toaletten när man endast är 2 pers i huset för den ena vet att den andra är på toaletten hahah…
  Hysteriskt roligt med plundringen i vikingagraven btw ; – D

  • Reply Isabel Boltenstern 13 augusti 2020 at 09:34

   HAHA! Jag tänker på det där med toalettlåsningen SÅ OFTA fortfarande, kanske… en gång i månaden?

 • Reply Sandy 11 augusti 2020 at 20:15

  SÅÅ kul!!! Ser fram emot att läsa om alla år. Samt är lite ledsen att vi missar Kitty-åren hehe.

  • Reply Isabel Boltenstern 13 augusti 2020 at 09:33

   Ja, Kitty-åren var eventuellt min storhetstid? Eller storhetsVANSINNEStid.

 • Reply Hanna 11 augusti 2020 at 21:32

  Jag är med sedan Lunarstorm-åren! Jag och en tjej i min klass aaaavgudade dig och följde alla hopp mellan lunar, bdb, blogg och vidare till nästa blogg. Blir typ tårögd när jag ser bilden på tändsticksasken, även om den är ett senare verk, för att du alltid varit så in i bängen kreativ med dina photo sessions och PS-skills. Var ständigt golvad av dina coola, och mindre coola med dagens ögon?, foton på allt från popare-luggen till dina gymnastiska konster.
  Involverade även en pojkvän i dig några år senare och han ringde mig en gång när han hade sett dig (ev på Kastrup) och talade om att han hade varit sååå nära att HEJA för det kändes som att han kände dig, hah!

  Medan jag skrev detta var jag tvungen att söka upp ditt inlägg där du postade dina gamla lunar-press. I die. Haaaahha. Minns nu att jag eller min kompis HÄRMADE en av dina pressar för den var så fin och att du skrev till nån av oss och ifrågasatte det. Läste nu att du också hade stulit din favoritpress av någon så det var kanske en grej ? yey

  Du är super!♥️ Låt mig följa dig i 15? 16? 17? år till. Galet

  • Reply Isabel Boltenstern 13 augusti 2020 at 09:33

   Aaaah, jag har skrattat SÅ mycket när jag gått igenom hårddisken och hittat alla märkliga fotoprojekt – HYSTERISKT vad man höll på ? måste nästan börja med det igen?!
   HAHAHAHAHA, jag misstänker att jag copy-pasteade andras pressar också, så det var ju lagom tufft av mig att konfrontera er när jag var lika god kålsupare själv ? Så roligt att tänka tillbaka på denna tid!

 • Reply Erica 12 augusti 2020 at 08:39

  Sedan lunarstormtiden här ??

 • Reply Therese 12 augusti 2020 at 17:22

  Åh va roligt! Ser fram emot kommande inlägg!
  Har hängt med sen ”vighetsguiden”! Den videon var mycket uppskattad då! Tyvärr tror jag det var före 2010? Kan man kanske önska ett inlägg från den tiden? ?
  Hade behövt det nu för att komma ner igen? såhär en man, två katter & tre barn senare! ?
  Det roligaste jag minns är dina videos från youtube ”en video varje vecka”. Höjdpunkten bland dåtidens internet-ikoner!
  Jag brukar aldrig kommentera men…
  Tack för alla skratt, pepp, ärlighet och allvar igenom åren!
  Hope you never stop!
  Allt gott!

  • Reply Isabel Boltenstern 13 augusti 2020 at 09:29

   Haha åh, vighetsguiden tror jag var 2011 men ska kolla upp det! Gick ner i spagat på en bag-in-box, va? Fina tider!
   TACK för att du tog dig tid att kommentera – det värmer!

 • Reply Louise 17 augusti 2020 at 15:02

  Följare sen Lunar-tiden – helt fantastiskt så många år det är när en tänker efter!
  Hade en paus från internet pga min utmattning och blev förvånad när jag efter X antal månader startade min dator och insåg att du precis då gick igenom samma sak som jag gjort.
  Fortsätt med det du gör – DU ÄR GRYM!!! kanske mer nu utan popluggen hehehe <3

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.