Jobb

24 timmar i england

12 augusti 2016
oavsett hur mycket morgonmänniska man är kan INGEN tycka det är normalt att ta en taxi hemifrån vid 04.30, men så startade min arbetsdag. knappt två timmar senare flög jag och foto-jocke till manchester via frankfurt, och bilade därefter någon timme österut till sheffield. innan jag går vidare i denna historia: englands inland är magiskt! när vi bilade genom det kulliga och lummigt gröna landskapet kände jag mig som frodo på genomresa i the shire. det var sagolikt, varpå jag tog upp min ynkliga mobilkamera för att dokumentera, men bilderna blev ju givetvis NOTHING LIKE REAL LIFE. typ som när man fotar med blixt på konsert och kommer hem med en massa bakhuvuden i bild. inte alls som man tänkt sig, med andra ord.
äventyret bjöd istället på reportageinspelning inför champions hockey league som drar igång på torsdag. assisterande tränaren jerry andersson var första man till rakning, och därefter lånade vi tre av hans spelare för inspelning i en biljardhall. andreas valdix, markus nilsson och christoffer björklund ser ni reportage med i pausvilan!

inslagen blir bra, men jisses vad det märktes att hjärnan stängt av för sommarlov. det i kombination med tidig morgon gjorde att man inte var den mest alerta reportern som vandrat på jordens yta, men då är det tur att man inte rockar någon livehistoria. vid tio-tiden var vi färdiginspelade, och bilade tillbaka till flygplatshotellet för fyra timmars sömn, för att sedan nästan missa planet hem 06.20.
ibland låter ens jobb så konstigt när mamma sedan ringer och man bara: ”nänä, jag har varit i england och spelat lite biljard med tre främlingar. det var ganska najs!”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.