Jobb

”30 sekunder till live”

7 april 2018

”Hjärtligt välkomna skall ni vara till Swim Open här ifrån Eriksdalsbadet i Stockholm!”

Så har jag öppnat de senaste dagarnas sändningar i Eurosport 1, och om några timmar är det dags för tredje sändningsdagen av fyra raka! Under denna tävlingshelg kamperar jag tillsammans med expert Josefin Lillhage vid bassängkanten och navigerar tittare genom rutan.

Livesändningar är alltid en skräckblandad förtjusning. Några timmar innan live går vi igenom kvällen i ett mötesrum för att prata ihop oss om vart fokus ska ligga. Vad är viktigt? Vad vill vi lägga några extra samtalsminuter om? Hur lämnar vi upp ordet till kommentatorerna? Med någon halvtimme kvar pluggar vi in hörsnäckorna i öronen och kör ett tekniskt test med bussen, och när producentfavoriten John Witt sedan ropar ”30 sekunder till live” blir det en knut i magen. Hur förberedd man än är, hur lugn och trygg man än är – så kommer adrenalinpåslaget. Då är man jäkligt tacksam att man bara ska göra en tv-sändning och inte rädda någons liv.

Sarah Sjöström gästade vår studio efter segrarna i 50 respektive 100m fjäril!

Efter en sändning är jag ganska urlakad. Det är en märklig mix mellan tillfredställelse och matthet, där det är svårt att komma ner i varv samtidigt som man inte orkar tänka. Det är som att hjärnan vadderats i bomull och reaktionstiden är fem gånger så lång som annars.

Nu ska jag kasta i mig en sen lunch innan jag springer ner till Eriksdalsbadet igen!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply malin 8 april 2018 at 08:29

  alltså, inte skulle du kunna skriva ett inlägg om hur man hanterar nervositet i livesändning eller i inslag överhuvudtaget? har efter åratal av plugg fått jobb på radio och ska sitta live flera gånger i veckan och får lite panik av tanken, hehe.

  tips skulle mottagas tacksamt!!!

  • Reply Isabel Boltenstern 10 april 2018 at 11:25

   Åh jo, vad roligt! Det ska jag absolut göra! Tack för tipset, Malin!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.