Livet

4 länkar ni inte får missa

7 mars 2018

På senaste har jag snubblat över en bunt läsvärda grejor som jag måste dela med mig av!

Igår skrev bloggkollega Elsa Billgren om ”det dåliga internet” och jag jublade lite inombords. Äntligen en person som sätter ord på just den där känslan av att internets mörka, jobbiga, tunga och elaka sidor fått för stor plats. Det som tidigare var en härlig fristad är nu det djupaste av kratrar där så mycket misär samlas, och vi kan inte sluta bevittna tågkrascherna. Vi följer Instagramkonton vi inte mår bra av, nästlar in oss i Twittertrådar som får oss att koka inombords och läser elaka kommentarer från troll. Och det går inte att sluta.

Vi är så många som trånar efter ett analogt liv i en digital era – ett liv där vi tar skogspromenader, spelar sällskapsspel och umgås som på 40-talet. Har vi nått gränsen för hur mycket vi pallar? Eller som Elsa skriver: kanske är vi på kulmen av otrevligheter på internet?

× × ×

Och när vi ändå är inne på det där mörka och jobbiga: häromdagen skrev hockeyspelaren Jacob Tenemyr ett uppmärksammat Instagraminlägg om hur han pausar hockeykarriären för att få bukt på sin depression. Det är så förbannat starkt att bryta mark inom ett fortfarande stigmatiserat område som psykisk ohälsa – för på den manliga arenan är tröskeln fortsatt hög. Starkt gjort av Jacob – hoppas detta ger fler styrka att söka hjälp och bryta precis det mönster som Jacob ramade in med en simpel mening:

”Och att ständigt leva i en miljö och kultur omringad av människor där du ska vara tuff, inte vika ner dig och istället bara bita ihop har gjort det svårare att prata om det öppet, för vem skulle förstå?”

× × ×

Apotek Hjärtat har tillsammans med Åkestam Holst gjort en kampanj vid namn ”har du moms, eller?” – en briljant twist på ett omdebatterat ämne. De sänker priset på sina egna mensskydd med 25%, alltså motsvarande momsen, och copyn är lysande. Detta är ingen sponsrad åsikt, enbart en genuin hyllning eftersom det man skrev debattartiklar om i högstadiet äntligen blivit verklighet.

× × ×

Och när vi ändå är i trosregionen och härjar måste jag lyfta Alexandra Brings förlossningsberättelse. Hon födde ganska många veckor för tidigt och chockade tydligen sin snubbe så mycket att han i ett paralyserat tillstånd bestämde sig för att rolla bort damm från kepsen mitt i stundens hetta.

Vad har ni läst för roligt, härligt, vettigt eller hjärtskärande på senaste? 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.