Listor

5 poddfavoriter just nu

10 maj 2018

Under timmarna på solstolen har jag lyssnat på ohälsosamma mängder podcast. Därför tänkte jag lista några favoriter ni bara inte får missa. Har ni några godbitar att bjuda på? Klottra ner ’et i kommentarsfältet, vet jag!

⭐️ DELLA SPORT
Ofta tycker jag att sportpoddar blir skrytiga, självbekräftande och smala, men Della Sport är raka motsatsen. Det är en satirpodd där varenda sporthändelse kan vändas till en sarkastisk blunder, där allt förlöjligas och bagatelliseras. Kväver alltid mitt skratt i kollektivtrafiken med varierande resultat och vill inte missat ett ord Jonatan Unge säger. Någonsin. I livet.

(OBS, varannat avsnitt är Della Arte – kulturdelen av samma skapare. Personligen är jag en större beundrare av sportdelen.)

⭐️ SKÄRINGER & MANNHEIMER
Jag älskar Mia Skäringer på så många sett. Dels som komiker och skådespelerska, men också hur hon med en fantastisk finess analyserar och presenterar allt från stora samhällsstrukturer till hur man krafsar sig i skötet på bästa sätt. Anna Mannheimer hade jag ingen relation till tidigare, men skrattar så hejdlöst när hon berättar om hur hon passar upp sin katt Svante-Kåre eller vägrar köra bil på motorväg. Ett enda minus är att det ofta pratas i mun på varandra, vilket gör att min post-utbrända hjärna får invärtes klåda.

⭐️ FÖRDOMSPODDEN
Emil Persson på Café har denna intervjupodd där han slänger fördomar om olika kändisar i ansiktet på just de berörda personerna. Hysteriskt roligt, stundtals pinsamt och flera gånger det man undrat men aldrig fått chans att fråga. Lyssnade på avsnittet med Mia Parnevik idag och tycker till och med om henne MER nu än jag gjorde tidigare, och då var hon ändå med på min topp-tio-kändisar-att-dela-tre-flaskor-vin-med. Andra favoritavsnitt: sportjournalisten Olof Lundh, komikern Jesper Rönndahl och multitalangen Kakan Hermansson!

(PS. om du inte vet vem intervjupersonen är faller det ganska platt, så lyssna på någon du vet vem hen är och själv har fördomar om!) 

⭐️ EN UNDERBAR POD
Efter att ha träffat 50% av podduon, alltså Erica Dahlgren, på hennes föreläsning om stress började jag lyssna på podden – och älskar den. Dels för att ämnena varierar och ger insikter jag själv inte tänk, men också för att ovan nämnda Erica jobbat på Sveriges Radio – OCH DET MÄRKS! Blir ständigt imponerad hur de tar podden från det traditionella inspelningsbåset till en godisaffär, bowlinghallen eller trafiken. Extra plus att både Erica och Underbara Clara huserar i Umeå och ger en välbehövlig dos av go dialekt rakt in i hörselgångarna!

⭐️ JOSEFIN OCH VANJA
För några veckor snubblade jag över Josefin Dahlberg på diverse sociala medier, och av ren slump började jag lyssna på podden hon har tillsammans med Vanja Wikström. Egentligen kan jag inte sätta fingret på varför jag gillar podden eftersom jag inte har så mycket gemensamt med någon av dem – en är meditationsfantast som älskar kristaller och den andra är nybliven tvåbarnsmamma med allt vad det innebär. Ändå blir jag genuint pirrig när jag ser att ett nytt avsnitt släppts, och jag älskar deras proffsiga men ändå spontana vardagsskval!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Anna 11 maj 2018 at 08:20

  Min roligaste just nu: Hanapees otroliga podcast!
  En med kul tugg och man lär sig något samtidigt: Historiepodden
  Mina proffsigaste SR-poddar: P3-dokumentär, Europapodden och USApodden

 • Reply Therese 11 maj 2018 at 11:59

  Fördomspodden lät ju väldigt intressant, har helt missat den!
  Mina favoriter när det kommer till podcast är för tillfället; Forni & Hamilton (en härlig pod om känslor och livet), spöktimmen (tar upp allt från kidnappningar till övernaturliga väsen) och lady lovin’ (lättsam pod på engelska om relationer och samliv) :)

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.