Listor

7 nya saker jag googlat (och svaren jag sökte)

30 mars 2019

Jaha, då var det dags att blotta kunskapsbanken igen! Internet-historiken vittnar om märkliga googlingar på senaste, så låt oss gå ta en titt på vad jag sökt och funnit.

1. Vad heter Martin Røhde i Bron?
Han heter Kim Bodnia i verkligheten!

2. Kitchen Handmaid’s Tale
På senaste har jag snurrat in på idén att bygga hus, och kom att tänka på hur jag ÄLSKAR köket hos familjen Waterford i Handmaid’s Tale. Något dystopisk ljussättning, men de här bilderna åkte in på min Pinterest:

kitchen-handmaids-tale

kitchen-handmaids-tale-2

3. Lastcykel el
När Alex och jag var ute med Ingrid såg vi en pappa som cyklade runt sina barn i en låda. Så fort de susat förbi möttes våra blickar i ett unisont ”sånhär-måste-vi-ha-till-Ingrid”!!! Jag googlade direkt och den här modellen var den första jag hittade. Nu återstår bara problemet att 1) den kostar skjortan och 2) vi inte har något förråd att ställa den i. Så nu är jag inne på hemnet och letar villor, vilket gör projektet bra mycket större och VÄLDIGT mycket dyrare.

4. Coop recept Lotta
I veckan fick jag för mig att testa en ny maträtt efter att tv-reklamen med Lotta Lundgren rullat om och om igen. Jag föll för tjattrycket och lagade hennes pasta lenticchies med bacon! Den var supergod, men rekommenderar att man dubblar mängden bacon och matlagningsgrädde PLUS eventuellt kör i en buljongtärning för att få lite stuns i grejorna.

5. Hur fan funkar bananflugor?
När jag var mindre minns jag att någon sa att de skapades i skalet (?) på en banan, så var tvungen att läsa på om det toppenmärkliga djuret bananfluga. Enligt Illustrerad Vetenskap läggs ägg under natten, alternativt (äckelvarning) att man fått med sig äggen HEM I FRUKTEN från affären. Vägrade läsa mer än så pga inte helt tillfreds med tanken på mikroskopiska ägg i min mat.

6. Pågen surdegsgoda
Under VM-veckorna bodde jag med min kollega Emelie som introducerade mig för det GODASTE rostebrödet, nämligen Pågens Surdegsgoda. Bildgooglade för att Alex skulle köpa med hem, men nu blir det istället ett öppenhjärtligt tips for your smaklökar only.

7. Kale
Egentligen skulle jag gå till min kale-nder men missade lite i sökningen. Försökte hitta någon spännande info om grönkål men har verkligen INGET roligt att komma med här.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.