Listor

8 saker du inte behöver göra i höst

4 september 2018

Vindarna har blivit svalare, alla tycks ha ledsnat på att vara ute och runt om i svenska trädgårdar ligger halvpunkterade flamingo-floaties och ruttnar. Hösten är på ingång, och vi ska återvända till vardagslivet efter semester och sommarlov. Ett mini-nyår infinner sig i kroppen när man ska börja ta tag i livet igen, och det finns en överhängande risk att man tar i så man spricker. Här kommer därför en lista på 8 saker du med glädje kan skita i när hösten står för dörren:

isabel-boltenstern-outfit-5436+

 1. Starta ”det nya livet” för femtiotredje gången. Varje år är det samma visa: man ska förnya, förbättra och effektivisera. Semestern har lämnat en liten tomhet i att vi varit helt improduktiva i flera veckor – men kom ihåg att det inte behöver vägas upp av en överambitiös septembermånad. Du har rätt till semester. Det är inget du behöver kompensera upp.
 2. Jobba kvar på ditt tråkiga jobb. Den lilla rebellen som väcks till liv under sommarmånaderna, den som tycker det låter sunt att investera i en stuga på Färöarna eller starta eget, den ska vi embracea. Gör en förändring nu när du har energi. Det är betydligt jobbigare i november.
 3. Lägga upp ett nitiskt träningsschema. Om du inte klarade att upprätthålla ett överambitiöst tränande i april kommer du antagligen inte lyckas i oktober heller. Provocerande skrivet? Ja, igenkänning gör ont.
 4. Boka mötesrum. Nästa person som föreslår 90 minuter i ett sterilt konferensrum riskerar att trigga ett raseriutbrott. Kan vi enas om parkmöten, hemmamöten eller balkongmöten? Åtminstone september ut. Jag behöver acklimatisera mig.
 5. Socialisera. Det kan låta kontraproduktivt, men har man haft en social sommar är det så saker som är så avkopplande som att ligga hemma och kolla på serier om kvällarna. Du missar inget, livet är långt.
 6. Eller raka motsatsen, om du är av den sorten. Om du vill förlänga sommaren och fortsätta middagsbjudningarna, bag-in-box-kvällarna eller att åka till en badplats efter jobbet: kör i vind. You do you.
 7. Sätta upp nya mål för dig själv. Jag är trött på att redan svinbra människor sätter upp kravfyllda målsnören som de sedan med självförakt strävar efter. Kan vi inte sluta ha mål? Bara nöja oss? Inse att allt är gott nog? (Ja, det här är en anteckning till mig själv.)
 8. Klaga på din bristande självdisciplin. Att du inte får till allt du vill, att du inte orkar allt du ska eller att du inte får ihop livet handlar inte om att du har dålig pli på dig själv. Du är överbelastad. Stryk saker från krav-listan.

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply emma | www.emmae.se 4 september 2018 at 09:12

  Älskar sådana här inlägg. Själv ska jag börja på ett nytt jobb, flytta till en ny lägenhet, har träffat en kille jag tycker mycket om och kommer definitivt skapa egna hemmakvällar med ljus, film och soppor framför TVn. LÄNGTAR.

 • Reply Malin 4 september 2018 at 21:36

  hahah läste 8 saker du behöver göra i höst och första tanken var ”nej för i helvete ORKAR EJ” sen såg jag det lilla magiska ordet. inte. tack för påminnelsen!!! imorgon ska jag köpa lösgodis och kolla på dåliga tv-serier. för att jag KAN.

 • Reply E 5 september 2018 at 07:09

  JAG ÄLSKAR DIG. Fan vad jag behöver dig och dina kloka ord i mitt liv, när jag ligger sömnlös och oroar mig över livet i 25 års ålder.

 • Reply Alexandra 5 september 2018 at 11:22

  Det här gillar jag! Startar min höst med sjukskrivning pga hjärntrött och har tänkt att jag inte ska bli bäst på att bli frisk, utan ha det helt kravlöst och låta mig vara trött. Ska INTE dra igång något projekt här hemma, vilket jag går omkring och funderar på dom här första dagarna när jag sovit några timmar extra och känner mig lite pigg för tillfället. Kom ihåg det Alexandra, du ska INTE dra igång något projekt nu. Du ska vila. Åkej!
  Tack för en fin blogg!
  Mvh
  Alexandra på http://www.avalexandra.com

 • Reply Clara, Bossbloggen 7 september 2018 at 09:02

  Grymt bra lista! Det här med att man måste fokusera allt nytt till höst och nyår blir lätt både hetsigt och hektiskt oavsett om det behövs eller ej.

  Clara, Bossbloggen
  http://www.bossbloggen.se

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.