Resor

alla mina flygresor 2016

29 december 2016

årets sista flight är avklarad! eftersom jag är en no-lifer av största kaliber för jag statistik över sånt här, och totalt blev det 78 flygresor under 2016. för att ta nördigheten till ytterligare en nivå har jag gjort kartor över alla flygresor också. jag vet, jag är en märklig människa.

isabel-boltenstern-flygresor-2016från los angeles i väst, till ulyanovsk i öst.

årets bästa resa måste vara våra tre veckor i los angeles. som stad tycker jag kanske inte los angeles är det roligaste stället på jorden, men åker man tio personer blir det sällan tråkigt. anledningen till denna dundersemester var att alex tävlade crossfit games där. klicka HÄR så får ni upp alla blogginlägg från den resan!

utmärkelsen årets värsta flygplats går utan att blinka till manchester. europa league-torsdagarna har varit många, och själva resmålet är det inget fel på. MEN FLYGPLATSEN, can’t even begin to cover hur det kryper i kroppen av att traska runt i deras säkerhetskontroll. det enda man vill är att det ska gå snabbt och smärtfritt, men det har nog aldrig gått snabbare än en timme. lågt i tak, rörigt, varmt och HELT obegripliga regler för allt man ska packa upp i plastbyttorna man tilldelas.  men min kära kollega niklas blev stoppad för att han hade ett snickers i sin väska. full visitering för ETT SNICKERS.

isabel-boltenstern-flygresor-2016

årets konstigaste flygrutt var den från bandy-VM i rysslands inland till CHL-finalen i mellersta finland. ulyanovsk – moskva – minsk – helsingfors – uleåborg klippte jag på en dag, inklusive sju transferbussar. en sann upplevelse!

bosnien, vitryssland och kanada var årets nya länder som checkades av. (nej wenche, vår mellanlandning i tornonto 2010 räknas inte). tittar man på statistiken i siffror är det dessutom makalöst att man åkt 2,8 gånger runt jorden under 2016…

karta4

ni vet när jag skrev om mina ländryggsproblem? well, det är inte helt omöjligt att det förvärrats en smula av ovan nämnda resor. när jag träffade en ortoped förra veckan tyckte han jag skulle ha korsett när jag flög, vilket fick mig att känna mig som en fullblods-kardashian.

FÖRRESTEN, nästa år ska samboskapet och jag resa
på solsemester. har ni några tips på var vi kan åka?

NÅVÄL, det var allt för denna statistikgenomgång. för lite mer lättsamt innehåll kommer är mina lärdomar av att flyga runt som en skata på uppåttjack:

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply anneli 29 december 2016 at 13:46

  Jag såg att du ville ha tips på solresa. Jag säger bara: Taormina på Sicilien. Det är så vackert och romantiskt!!! Ååh att få promenera i alla små gränder och sedan välja en restaurang som serverar underbar mat. Ta linbanan till stranden… Och varför inte besöka vulkanen Etna..?! Det är länge sedan jag var där, men jag längtar tillbaka.
  Tack för en bra blogg!

 • Reply Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 30 december 2016 at 13:13

  Varit lite blogg-off under jul… och som vanligt både ler och skrattar jag när jag kommer in till dig! Älskar när du skriver så att jag hör din röst :-) Gott nytt år goa du!

 • Reply Henric 31 december 2016 at 11:52

  Du måste börja tänka på din kropp.. Såg detta på Instagram:

  https://www.instagram.com/p/9YMdCAlm3n/

  Det upptäcktes diskbråck förra året.. Jag såg att du gjorde spagatövningar även nu där du lägger en vikt på din rygg. Det kan förvärra din rygg. Du måste börja tänka på din kropp. Att sitta och göra 76 resor under 2016 när det upptäckts ett diskbråck är ren idioti. Det spelar roll hur mycket din naprapat jobbar med dig..om du inte tar tag i grundproblemet. . och anpassar dig efter det. Jag har själv haft ett stort, centralt diskbråck i ländryggen.

  Du behöver träna upp bålen med övningar som du får från sjukgymnasten. Du skall skippa gymträningen tills du tränat upp bålen. Sedan skall du gå långa promenader.. Sedan skall du anpassa ditt liv efter att du har ett diskbråck som måste rehabiliteras.. Hit hör att du skall avstå flygresor.. under en viss tid.. tills du fått ordning på ryggen..

  Tar du inte hand om grundproblemet så kommer du aldrig att bli bra.. Krävs säkert en ny sjukskrivning så att du får jobba i lugn och ro. För mig tog det 3-4 månader att bygga upp ryggen med bålträning. Sedan fortsatte jag på gymmet med att fortsätta med mage/ryggövningar. Jag sprang inte ute eller på löparband på flera månader.. bara promenader.. Hoppas du tar tag i det här under 2017. Gott Nytt År!!

  • Reply Isabel Boltenstern 31 december 2016 at 12:56

   Oj, det är ganska läskigt att du minns vad jag skrev för 61 veckor sedan, men tack för all denna omtanke! Ländryggen var bra under ett halvår efter det där, och jag fick tillbaka smärtan i somras vilket gjorde att jag tills dess lade utredningen på is. En naprapat har inte röntgensyn och det har istället diskuterats om det var en överansträngning jag hade, vilket gjorde att jag vilade två månader från all form av träning. Det är först nu, de senaste två månaderna, som diskbråcket har kommit på tal igen. Jag vet att jag behöver träna upp bålen, jag vet att jag ska ta promenader och jag vet att långflygningar inte är det bästa. Det är dock lättare sagt än gjort att lägga om, vilket du säkert förstår. Gott nytt år på dig med!

 • Reply Maria 2 januari 2017 at 14:26

  Hur gör man såna bilder? Är det Google maps?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.