månadslistor

AUGUSTI: bröllop, energisvacka och bullet journal

19 september 2018

isabel-boltenstern-augusti

MÅNADENS HÖJDPUNKT:
Jag har blivit en jäkel på att prokrastinera, så här kommer augustis månadslista något senare än vanligt! Det var en supermånad i ledighetens tecken, och den stora höjdpunkten var helt klart tredagarsbröllopet mellan Linn och Petter – bildbomb från sommarens vackraste bröllop hittar ni här!

MÅNADENS BOTTENNAPP:
Efter en social sommar har jag gått ner i en liten energisvacka. Det är egentligen ingen big deal eftersom jag är helt prestigelös i att sänka produktiviteten, tacka nej till happenings och istället mysa hemma i lägenheten. Tyvärr känns det ju ändå som ett stort kvitto på att den här utbrändhetshärvan fortfarande ligger och puttrar. Samtidigt: om ett lite lugnare augustiliv är min värsta biverkan är det enorma framsteg om man jämför med tidigare somrar.

MÅNADENS RESA:
Augusti bjöd på noll resor förutom att jag åkte båt i datorspelet Tibia, hehe.

MÅNADENS KÖP:
Och jag köpte ingenting heller? Jisses, vad ÄR det här för kategorier jag valt åt mig själv? Däremot fick jag det bästa pressbudet NÅGONSIN från Despec som skickade bullet journal från Moleskine och pennor från Tombow. Tänkte börja använda de nästa vecka när jag kommer hem från semestern – och spelar in en ny bullet journal-video! *applåder*

isabel-boltenstern-bullet-journal

 MÅNADENS LÄRDOM:

När jag gör andra besvikna handlar det ofta om att deras förväntningar på mig är för höga. Då har jag inget att be om ursäkt för.

MÅNADENS POPULÄRASTE INLÄGG:
1. När ska snubbar orka?
2. Hur kan jag må dåligt av något jag tycker så mycket om?
3. 15 inlägg om utbrändhet

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Saso 21 september 2018 at 14:57

    Att energisvackan beror på din utbrändhet är att förenkla resonemanget. Vårt grundbeteende är att känna behag, neutralitet och obehag. Din energisvackan kan följaktligen ses istället som en del av ditt grundbeteende.

    Om man utvecklar resonemanget kan lidelse med fördel ses som en mänsklig konstruktion. Vår tro att behag ska allena definieras som vårt grundbeteende gör att neutralitet och obehag definieras av oss som lidelse. Detta gör att vi önskar exkludera dessa förnimmelser. Men de är en del av människans grundbettende och de tre förnimmelserna behag, neutralitet och obehag bör och kommer alltid vara närvarande i ditt liv.

    Jag är en högpresterande man som också har haft utmattningssyndrom. Min väg tillbaka möjliggjordes av meditation och existentiell filosofi.

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.