Mat

Bantande föräldrar som färgar sina barn

8 april 2019

Igår RASADE det in meddelanden på insta-DM efter det här inlägget om relationen till mat, det ena mer gripande än det andra. Jag satt till midnatt och hade så jäkla fina konversationer med många av er. Det där med mat verkar ha förföljt fler av oss, och jag blev så berörd av era berättelser. På Facebook skrev min gamla förskolefröken ett meddelande som gick rakt in i hjärtat – satt och hulkgrät när jag läste det! Tänkte att ni också få ta del:

isabel-boltenstern-mat

En fyraåring som är rädd för mat efter att hon sett vuxna banta. EN FYRAÅRING?! Hur i helvete kan vi ha det såhär? Givetvis förstår jag dilemmat – om man som förälder har en sopig relation till mat är det inte lätt att varken ”hålla det undan sina barn” eller förbättra relationen med en fingerknäppning. Tycker ändå det är en jäkla ögonöppnare att barn ser, registrerar och färgas av vuxnas beteende redan från start – något vi kanske inte tänker på alla gånger.

Blir så bestört när jag läser det här, samtidigt så glad för att det finns människor som min gamla förskolelärare. Stor jäkla eloge till henne – tänk vad viktigt det är att vi har såhär grymma pedagoger som vågar stå upp för det som är rätt. TACK för att någon fångar upp dessa beteenden i tidigt skede!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply sandrasandberg 8 april 2019 at 22:39

  Så viktigt ämne, så viktigt att dela med sig av!! Hur vi påverkar våra barn ska inte behöva påverka dem negativt, tack för att du finns och delar med dig av alla dina kloka ord ❤️

 • Reply Ida Katarina 17 april 2019 at 18:31

  Så himla himla fin berättelse! Tack för att du tar upp ämnet.
  Jag har en lite sak som jag tänker på när du skriver att en inte ska tänka på vad en äter och äta det en känner för. Det är ju ändå så att du har magrutor och en väldigt vältrimmad kropp. Vad säger du till alla som är överviktiga, med en tung kropp och höga blodfetter eller högt BMI? Som verkligen skulle behöva gå ner i vikt och vill ha seriösa råd/tips? Det känns lätt att äta vad en vill när en är smal och har snygg kropp ändå.
  Menar verkligen inget illa med min fråga, hoppas du förstår hur jag menar.
  Många kramar från en överviktig som uppenbarligen inte kan äta vad och hur mycket jag vill utan att gå upp för mycket i vikt.

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.