Livet

Bildbomb från Sveriges vackraste bröllop

12 augusti 2018

Förlåt om jag tjatat hål i huvudet på er, men blir man bjuden på ett enastående tredagarsbröllop är det tjänstefel att inte prata om det non stop. Speciellt om det är i estetisk världsklass, som detta Bjäre-bröllop var. Två av mina fina vänner, Linn och Petter, gifte sig nämligen i Torekov under veckan som gick, och såhär fint var det:

På tisdagkvällen startade firandet med att 70 av gästerna åkte ner till Torekov hamn för middag, men först: överraskningsbubbel på klipporna!

Ska vi trassla till släktträdet lite? På bilden ovan är person ett ihop med person två, och bror till person tre. Person tre är min bästa kompis och sambo med person fyra, plus brudtärna till bruden, vars lillasyster är person två. Knappt så man kan hålla koll på’t själv!

Enda bilden som togs på Alex och mig eftersom jag flängde runt som en myggsvärm under bröllopsdagarna. Ska skriva ett eget inlägg om hur det var att vara toastmadame, men teaser: svinroligt, mäktigt och tillfredställande!

Ypperlig lyx att få hänga med fyra av sina härliga kompisar på samma gång – det händer inte varje sommar! På kvällen åt vi gemensam middag på G Swensons i Torekovs hamn, och vid 23.00 kastade vi in handduken för att orka med den långa bröllopsdagen som följde.

Efter en förmiddag av fixande och donande tog bruden med sig sina sex tärnor till ena flygeln för smink och hår – jag var en av de lyckligt lottade! Vi hade ungefär tre timmar på oss, men lyckades på något vänster ändå bli sena. Tips till mig själv den dag det gäller: denna tid är GULD.

Brudbuketten var det vackraste jag någonsin sett i blomsterväg. Den kom från Anna Gouteva i Malmö! Vi tärnor fick matchande.

Innan vigseln skulle vi fotas. Jag uppehöll bruden medan hela följet åkte ner till stranden – och lyckades få några bilder på oss ihop tack vare min ack så tålmodiga sambo.

*skriver ut och ramar in*

16.00 var det dags för vigsel, och när vi tågade in hulkgrät jag. Redan på toastmadame-mötet veckan innan grät jag när Linn berättate att hon skulle gå in till Here comes the sun, och när det väl var skarpt läge var det så jävla rörande. Har aldrig i mitt liv varit med om det här tidigare – men att gråta av… fint. Ja, det var en speciell känsla.

<3 <3 <3

Efter vigseln åkte brudparet iväg i sin pyntade Kübelwagen för fotografering.

Efter mingel, brudskål och välkomnande var det dags för middag! Om det är något jag ständigt imponeras av när det kommer till Linn och Petter, så är det hur de med ungefär inga medel alls får saker att se så vackra ut. Som den lilla loungehörnan här nedan:

82 gäster tror jag vi räknade ihop det till, och här sitter de flesta. Så himla bra mix av familj och vänner. Eftersom Linn och Petter till vardags bor på Sri Lanka och driver surf- och yogaretreat där hade folk vallfärdat från hela världen. USA, Australien och… Bjärehalvön.

Mittemot mig och Alex satt min bästa barndomsvän Wenche och hennes Axel! Efter att ha konsulterat med den ljuslila halvan av paret över telefon kom vi precis fram till att vi känt varandra i 20 år. Helt vansinnigt!

20.30 släppte vi ut de små på grönbete. En liten fotografering i solnedgången.

Och 23.00 bröts taffeln, och brudparet avslutade med att tacka för kvällen. Kameran lämnades på rummet, dansgolvet intogs och det var den roligaste festkvällen sedan studenten, tror jag. Allsång, liveband och världens röjigaste sambatåg satte punkt för detta fantastiska spektakel jag önskar man kunde uppleva en gång till!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mysan 12 augusti 2018 at 10:02

    Ser helt magiskt ut! Efter att ha sett dina videos så tror jag du gjorde ett grymt jobb som toastmadame! :) vart är din klänning från på de fösta bilderna? Den ör skiit snygg! Kram

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.