Bokskrivande

BOKKONTRAKTET ÄR PÅSKRIVET! ??

3 maj 2019

isabel-boltenstern-bok-utmattning

Jag är så förbaskat glad att äntligen kunna vråla ut att det där superlånga word-dokumentet jag skrivit på i över två år KOMMER BLI EN BOK! Sedan min utmattning hösten 2015 har jag dagligen bloggat om utmattning, och har genom åren debatterat, gjort YouTube-klipp och krönikerat – men ändå känns det så vansinnigt att skriva en bok. Det är ju… PÅ RIKTIGT?

Jag vill att boken ska bli en nödbroms för er som biter ihop, som tänker att ni ska vila sen, men ”jag ska bara”… Jag ser ju er. Ni som inte kan stanna förrän allt är perfekt. Ni med ångest som främsta drivkraft. Ni som sväljer omgivningens skit för att värna om den goda stämningen. Ni som blir utnyttjade i ett patriarkalt pissystem. Ni som kämpar mot skyhöga mål men knappt vet varför.

Och boken MÅSTE bli en livboj för er som redan blivit utmattade och behövt omvärdera hela livet. Ni som inte känner igen er själva och bara vill bli som förr. Ni som försöker projektleda er själva ur utmattningen. Ni som lägger skulden på era egna axlar. Ni som inte fått någon vägledning hur man blir frisk från den här skiten. Jag ser ju er – ni är som jag.

Som ni kanske förstår har jag har skrivit, suddat, självhatat, omvärderat, ratat och känt en hel del. Jag ville inte skriva boken på tre månader och skita ut något allmängiltigt dravel – den här boken ska ju göra skillnad! Tillsammans med förlaget Mondial kommer detta bli verklighet. Nyp mig i armen, någon!

Med risk för att låta gravid: ”om allt går som det ska” kommer ni hitta den i bokhandeln våren 2020 ?? HURRA!

PS. Jag svär mindre i den riktiga boken, tror jag.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Amanda Bodén 3 maj 2019 at 17:08

  GRATTIS VÄRLDEN!

 • Reply C G M 3 maj 2019 at 20:08

  Grattis till dig! Och grattis till oss som behöver – och så gärna vill – läsa din bok! Älskar ditt sätt att skriva, oavsett om det handlar om vardagliga saker eller utmattning. Är så glad att du verkar blogga lite mer frekvent nu. Vill att du ska veta att dina inlägg är mycket uppskattade. Du är SÅ värd allt gott i livet! Heja heja!!!

 • Reply Lia 6 maj 2019 at 20:45

  Hej Isabel! Så häftigt att du vågar dela med dig av din utbrändhet, det har hjälpt mig mycket:) Själv har jag nästan inte vågat prata om den alls. Skulle inte du kunna skriva ett inlägg alternativt göra ett youtubeklipp om hur du hittat modet till att dela din historia?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.