Resor

Brunchen jag vill äta dagligen

26 november 2018

Tiden här på Sri Lanka har börjat närma sig sitt slut, men jag kan inte åka hem utan att nämna brunchen jag önskade att jag orkade göra till mig själv. Robin och jag har ätit frukost på Ceylon Sliders så gott som varje dag och gått igenom det mesta på menyn, så här kommer storfavoriterna uppradade.

Avocado on toast med två pocherade ägg. Gråter glädjetårar inombords när jag tänker på hur gott det är – speciellt med chiliflakes och de där ärtskottslikanande groddarna. Måste lära mig göra pocherade ägg… Nyårslöfte 2019!

Cafét ligger på baksidan av Linns supermysiga butik där de säljer allt från smycken till surfbrädor. Plundrade stället på kimonos eftersom det är livets plagg.

På tre dagar sänkte jag sex stycken strawberry passionfruit sodas, och till sist behövde jag bara titta på cafépersonalen för att få en till. Förbaskat god, måste jag säga.

Atmosfären var så mysig – en morgon satt jag och jobbade tillsammans med Nina, och andra läste jag Hans Roslings bok ”Factfulness” medan Robin lärde kökspersonalen att göra kanelbullar. Önskar att jag hade ett sånt här mysigt ställe i Stockholm som inte kostar skjortan att hänga på (extra bonus om de alltid har soligt väder och härliga palmer också :)).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.