OS 2018

De första dagarna i Korea

6 februari 2018

Internetvänner! Vi är igång på andra sidan jorden och har tagit oss några steg närmre OS-invigningen. Jag har lite tekniskt strul just nu, vilket gör att jag inte kan logga in på bloggen. De senaste dagarna har det således ekat tomt, men här kommer en uppdatering hur dagarna sett ut sedan vi landade i Korea.

isabel-boltenstern-os-2018

När jag hämtade upp Surfarn med taxin 05.05 på lördagsmorgonen ställde han timern på mobilen och lät den rulla tills vi satte tassarna på Holiday Inn i Sydkorea. 23 timmar tog resan dörr till dörr, men kändes otroligt nog som 8! Det såg lite vårhärligt ut när vi landade på Yangyangs flygplats, men ute isade -12 grader enligt termometern.

Glada besked: fantastisk utsikt mot en nypistad backe! Tyvärr är liftarna avstängda och åkning är förbjuden eftersom detta berg agerar kuliss till de sändande bolagens studios. När ni ser sändningarna härifrån dagtid är det alltså kullen bakom vårt hotell som är i bakgrunden!

isabel-boltenstern-os-sydkorea

Jag delar en hotellägenhet (är det ett ord?) med fotograf-Niklas (som vi alla kallar Surfarn) och kommentators-Niklas, alltså Jarelind.

Första dagen hämtade vi mest ut ackrediteringar, spanade in området och försökte sysselsätta oss för att inte falla för jetlagtrycket. Dag två inleddes med frukost och ett första möte med mannen som är vår favoritperson så här långt. Kocken som med precision gör omeletter på morgonen! Här lär han dessutom Surfarn hur man äter med pinnar:

isabel-boltenstern-os-surfarn

Därefter gick vi till IBC, där vi har kontor, kontrollrum och studio, för att hämta ut teknik. Ergonomin bland fotograferna kommer få naprapatsverige att sucka:

isabel-boltenstern-os-eurosport

Framåt eftermiddagen tog vår alpinexpert Therese Borssén och jag en promenad rakt österut. Vi gick förbi backhoppningsbacken, centret där de kommer tävla i bob, skeleton och rodel PLUS Österrikes ”house”. Alla nationer har ett eget hus någonstans där presskonferenser ska hållas, där de bjuder på mat, dryck och underhållning som representerar dem. Österrikarna har till exempel fraktat dit en massa snö och satt upp en egen ägglift. Tänker att de har glühwein och knödel där inne, utan att veta.

isabel-boltenstern-os-therese-borssen

På natten slog jetlaggen till, så jag passade på att se dokumentären Underdogs på SVT play. Den handlar om damkronornas upprorsbrev för bättre villkor, och hur det skulle påverka deras framtida vara eller icke vara i svenska landslaget. Högaktuell och en känslostorm, jäkligt sevärd.

isabel-boltenstern-os-underdogs

Nu är det dags för de första inspelningarna, men fler uppdateringar kommer inom kort!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.