Hem och inredning Q&A

Det stora inlägget om mitt drömboende

2 april 2019

isabel-boltenstern-boende

Jag blev SÅ glad av denna fråga eftersom jag under de två senaste veckorna snöat in mig helt på gamla 20-talsvillor. Blir nästintill lyrisk när jag tänker på gamla plankgolv, orangerier och… vänta nu. Vi tar en sak i taget. *sansar mig*

Vart vi vill bo och leva?
Det här är en svår puck för Alex och mig! Vi bor i Stockholm, Alex har sin familj i Umeå och jag har min i Skåne. Förra året var vi helt inställda på att flytta till Umeå i framtiden – mycket baserat på att vi trivs med naturen, snön och människorna som generellt jäkligt trevliga. De senaste månaderna har jag dock ändrat mig – jag är nog mer sugen på Skåne? Våren kommer tidigare, det är närmre till övriga Europa och jag längtar lite efter området jag själv är uppvuxen i. Å tredje sidan har vi nu hela vårt umgänge i Stockholm, vilket försvårar allt ytterligare. Hur fasen väljer man?!

Trivs ni nu? 
Ja, vi trivs väldigt bra i vår lilla hyreslägenhet. Det är ganska trångt, men planlösningen är super, ljusinsläppet bra och området är lugnt och mysigt. Däremot drömmer vi ju om diskmaskin, tvättmaskin, förråd/garage och att faktiskt kunna ha en liten trädgård… Nåväl, detta leder oss in på:

Drömboende!
NU får jag äntligen prata om de där 20-talsvillorna! Jag har börjat spara bilder på Pinterest och ni kan hitta alla bilder (plus deras källor) HÄR.

På senaste har jag alltså snöat in mig på villor som de här. Har absolut ingen aning om vad de där taken heter som ni ser på tre av bilderna, men har utvecklat en osund besatthet av att ha ett sådant? Och titta på de där fina små verandorna. Blir tokig. VILL HA! Huset längst till höger är just nu till salu i Helsingborg, och jag hade så jäkla gärna satt igång renoveringsdrömmarna i det. Det kostar ungefär som en tvårummare på bottenvåningen i Stockholm…

Inuti vill jag ha gamla plankgolv, fräsiga kakelmönster och halvpaneler. Kan ju även uppskatta tillfräschat fiskbensparkett dock? AH, vad jag dreglar över dessa bilder! Öppen spis?!

Köket då? Håhå jaja, en stor glasanordning ut till den egna kryddträdgården hade ju inte skadat, givetvis. TÄNK, vilket gott ljusinsläpp dessutom. Och till vänster har vi då en grågrön färg som jag tyckte var så jäkla snyggt till det träiga och vita? Det kan jag absolut tänka mig. Samtidigt, bilden till höger, som kommer från Kajsas hem som jag nu länkat sju tusen gånger på en vecka. Helsike, så fint.

Och nu till det VIKTIGASTE! Har ni någonsin sett något så fint? Som ett orangeri med vackra golv, härliga växter, ljuvligt ljus och ett exemplariskt extrarum att ha små middagar. Kan också tänka mig ha en liten pinnsoffa där, alternativt en säng som man kan titta på film i bland en massa duntäcken och kuddar. ÅH!!1 Behöver ju det här i mitt liv, känner jag nu.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.