Resor

Drömmen om kritvita stränder

4 april 2018

Som följd av mitt förra blogginlägg har jag nu sökt en herrans massa solresor. De fina vårdagarna vi hade förra veckan byttes snabbt ut mot regniga dagar med novemberstämning, och besvikelsen var total. Som att världens ställde fram en skål med godis, men så fort man närmade sig insåg man att det var engelsk konfekt. Besvikelse.

Jag frågade er på Instagram om ni hade några restips, och 120 kommentarer senare tänkte jag nu sammanfatta era bästa resmål och vad en inte får missa! Vill ni hjälpa till att fylla på listan så vet ni var kommentarsfältet finns!

isabel-boltenstern-alexander-elebro-san-diego

Senaste långresan: San Diego augusti 2016!

 

 • Nya Zeeland – att hyra en camperval och åka på roadtrip över både norra och södra ön. Sommarsäsongen är från sena november till och med februari. Platser att besöka: Queenstown, Milford Sounds, Wanaka, Wellington och åka genom Munt Aspiring National Park. Saker att göra: Paddla kajak, vandra, hoppa bungyjump och besöka vingårdar.
 • Australien – främst östkusten. Sydney, Melbourne, Uluru, Ayers Rock. Cairns, Noosa, Fraser Island, Byron Bay, Airlie beach.
 • Sydafrika – Kapstaden och Stellenbosch. Passa på att surfa, vandra, besöka vingårdar och åka på safari i Kapama Game-reservatet eller Mohlabetsi Safari Lodge i Krugerparken.
 • Tanzania + Zanzibar – börja med att besöka Kilimanjaro för att sedan njuta av stränderna på Zanzibar. Vattenfall i djungel. Stränder att besöka: Paje och  Nungwi. Safari-tips: Serengeti, Ngorongoro och Tarangire.
 • Mexiko – Tulum, Isla Mujeres, Isla Holbox och Puerto Escondido. Besöka Chichén Itzá, testa zipgliding, snorkla, simma i cenotes (slukhål). Eventuellt slå ihop med Turks and Caicos-öarna om man är världens rikaste människa.
 • Sri Lanka – passa på att hälsa på våra älskade vänner på Sunshine Stories eller Ceylon Sliders.
 • Exuma, Bahamas – Ser efter en snabb googling ut som en Windows XP-bakgrund av bästa slag. Att göra: bada med grisar, paddla kanot till öde öar. Hyra hus med egen strand. Enda minuset är att det är ganska dyrt att besöka, men ”lätt värt” enligt tipsare.
 • Bubblare: Hawaii, Brasilien, Colombias karibiska kustlinje, Maldiverna, Meedhupparu Island, Barbados, Dominica, St Lucia, St Barth, Grenada, Trinidad, Tobago. Ales stenar i Skåne. Tack för tips, Nils.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Christin 4 april 2018 at 19:02

  Kan verkligen rekommendera nya Zeeland! Coolaste resan ever!!

  http://www.midis.se

 • Reply Ellen 4 april 2018 at 19:28

  Haha Ales stenar<3 TACK för inspo, bokat roadtrip till Österlen med kompisarna första lediga helgen i sommar!!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.