Livet Resor

Drömmiga bilder från Galle Fort

18 november 2018

Förutom att surfa, sörpla kokosnötter och äta fantastiska måltider har vi hunnit med en utflykt till Galle Fort. Jag tänkte att ni skulle få följa med på en riktig bildresa därifrån p.g.a otroligt fint. NJUT!

isabel-boltenstern-sri-lanka-galle-3

Det bästa, charmigaste och häftigaste sättet att ta sig från Ahangama till Galle är att ta tåget. En enkelbiljett kostar 40 rupier, vilket betyder sisådär 2 svenska kronor, och det var en riktig upplevelse! Tåget var en riktig retrohistoria som körde med dörrarna öppna. Mitt sällskap för dagen bestod av Nina, Linn och Robin!

isabel-boltenstern-sri-lanka-galle-6

Väl framme gick vi till Poonie’s Kitchen för bananbröd med passionsfruktssmör (<3) och iskaffe. Det är smällhett och fuktigt här på Sri Lanka, så vi håller oss i skuggan så gott det går med något svalkande i näven.

Därefter var det shopping på agendan. Titta bara på den här fasaden – HUR vackert är det inte? Stick no bills säljer planscher och vykort, och vi fick med oss en hel del fint hem.

isabel-boltenstern-sri-lanka-galle-12

isabel-boltenstern-sri-lanka-galle-13

Den surfande tjejen är i skrivande stund på väg hem till två vänner!

isabel-boltenstern-sri-lanka-galle-15

Givetvis besökte vi den bildsköna fyren som är med på UNESCOS världsarvslista också. Blir helt tagen av vyerna där i krokarna.

isabel-boltenstern-sri-lanka-galle-18

När hungern kom smygandes tog vi ett bord på verandan som tillhör Fort Bazaar. Själva restaurangen kallas Church Street Social och var strålande. Jag kan imponeras av hur man kan slänga ihop en supergod sallad på så få ingredienser – men ALLT blir bra med dressing och granatäpple.

isabel-boltenstern-sri-lanka-galle-16

Dessutom blev det en passionsfruktsmojito innan Robin, Linn och jag hoppade in i en tuk tuk och puttrade hemåt till Sunshine Stories igen!

isabel-boltenstern-sri-lanka-galle-17

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.