Jobb

en dag i manchester

20 oktober 2016

torsdagar betyder europa league för mig, och imorse var det dags att fara till manchester i arla(nda) morgontimma. vanligtvis har jag superkraften att kunna somna snabbt och lätt på flyg, men inte idag. det var varmt och oskönt, plus att killen bredvid mig löste korsord (MED BLÄCK) som jag bara var tvungen att smygkika på.

när jag går upp sådär tidigt känner jag ofta av utmattningen mer än annars. det är som att hjärnan är bakis: det blir svårt att hitta ord och jag svamlar fram helt obegripliga meningar, vilket inte är superoptimalt när man ska jobba med live-tv. jag får huvudvärk, nackvärk och har en blick med samma utstrålning som ett överkört rådjur.

så hur gör man då? man powernappar. folk vill gärna poängtera att det inte klassas som powernap om man sover i två timmar, men bristen på ersättningsord gör att powernap får funka.

dessutom har vi hittat ett brasilianskt kött-lunch-ställe som serverar åtta olika köttsorter som hyvlas av ett spett rakt över ens tallrik. som en lyxigare variant av kebab, kan man säga. bilder på andra roliga saker jag tydligen fotat under dagens gång:

till vänster: en staty som niklas tyckte ”såg baconlindad ut”. till höger: tydligen den senaste trosmodellen hos victoria’s secret. vet inte om suspensoarlooken är varken sexig eller funktionsduglig, men hade gärna varit en fluga på väggen under designteamets spånmöte.

dagens arbete startade vid sextiden. vi är på arenan ett tag innan matchstart för lite teknisk genomgång, sista förberedelser och en ståuppa. idag fick jag glädjen att hålla låda med anders svensson (a.k.a discoaxeln och snart mästarnas mästare-anders). därefter rullade matchen mellan manchester united och fenerbahce, igång vid åtta lokal tid, och därefter följde matchintervjuer som alltid är som julklappsspelet: man vet aldrig vad man ska få men blir ofta missnöjd. MEN idag fick jag prata med josé mourinho, och det var jag glad för.

nu är vi tillbaka på hotellet och snart ringer klockan för hemfärd. 24 timmar i manchester är slut!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.