Livet

En märklig dag

8 november 2017

Nu har jag precis kommit hem från en märklig men helt underbar arbetsdag. 09.00 begav jag mig till en förskola mitt i Stockholm för att göra något jag aldrig gjort förr – intervjua barn. Eftersom vi sänder OS om tre månader börjar vi preppa olika inslag som kan gå både linjärt och på webben, och ett ständigt återkommande och mysigt grepp är att låta barn förklara saker.

Igår kväll skickade jag ett akut-sms till min vän (som har en treåring) och caps-lock-tjöt: ”HUR PRATAR MAN MED ETT BARN?!” Jag har exakt inga erfarenheter av barn i någon ålder yngre än typ 14, och att dessutom sätta dem framför en kamera med en mikrofon lättar ju sällan upp samtalsklimatet.

isabel-boltenstern-outfit-5436+

Strax efter nio körde vi igång. Jag satte mig på en miniatyrstol som passade mig perfekt ergonomiskt, och var omgiven av piprensare och plastspindlar. Och att intervjua femåringar var så himla roligt! Deras associationsbanor är helt obegränsade och de grimaserar med sån vansinnig inlevelse. Men sekunden senare kan de begrava ansiktet i nävarna och inte säga ett ljud? Jag försökte med alla metoder – från att göra charader till att tilta huvudet och göra som de: fråga ”varför det?” tio gånger i rad. Så utmanande men SÅ roligt!

Det första utkastet är redan klart och jag blev tårögd så gulligt det var? Barn som försöker gissa sig till reglerna i curling liksom? AH. Jag ska inte spoila för mycket, men de kommer kablas ut på nätet nästa vecka och då kan jag visa mer.

× × ×

På senaste har en viss låt gått på repeat hos mig. Det är den bästa ABBA-covern jag hört sedan A-teens dominerade dansgolvet på skoldiscon 1999.  Pale Honey gör alltså ”Lay all your love on me” på ett så rått och sexigt sätt? Sök själva eller klicka här (men får dåndimpen på Spotifys länksystem som inte precis underlättar). De har för övrigt gjort supermånga bra låtar, så denna cover kan vara inkörsport till ett stort Pale Honey-beroende…

isabel-boltenstern-host

× × ×

Vet inte varför jag tycker det är värt att kabla ut följande information till omvärlden MEN: idag bet jag i ett päron och knäckte av en bit av en tand? Hur är det ens möjligt? Nu kan jag inte nudda tanden utan att det ilar i hela hjärnan. Håller er uppdaterade på detta livsviktiga ämne som säkerligen kommer beröra samtliga läsare in i själen…

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Karin Brorson 8 november 2017 at 18:23

  Ser fram emot de intervjuerna. Barn är alltid så härliga i sånna intervjuer!

  • Reply Isabel 10 november 2017 at 17:55

   Alltså de är så SÖTA! Smäller av!!

 • Reply Sofia 8 november 2017 at 19:40

  Härlig låt! Men alltså, vilken sida är det en ska ha koll på med inslag nu innan OS? Det skulle förresten vara intressant med ett OS-inlägg där du beskriver typ din roll, förväntningar etc!

 • Reply Thea Meijer 8 november 2017 at 23:08

  Äääääälskar låten, tack för tips!

  • Reply Isabel 10 november 2017 at 17:52

   Vad kul att du gillar den! Jag lyssnar på ALLT från det bandet nu och är helt hooked?!

 • Reply Isabel 10 november 2017 at 17:55

  Åh, ett sådant inlägg ska jag absolut göra! Tack för tipset! Jag gör just nu mest grejor som kommer gå under OS (alltså i februari), men en del hamnar också på http://www.eurosport.se/os/ skulle jag tro! Kommer förklara allt så fort jag vet!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.