Livet Mat

En surfare, en fiolfikus och en böna

2 februari 2017

Har kommit på mig själv att börja skriva ”okej okej okej” som inledning på flera inlägg i rad, vilket jag direkt suddar. Känner mig som en svensk wannabe-Matthew McConaughey. Ja, jag googlade stavningen på det efternamnet.

Jag är sedan fem dagar tillbaka i Gävle och sänder bandy-VM, och igår hade vi inte samling förrän eftermiddagen, vilket öppnade för sightseeing. Helst av allt hade jag velat powernapa 4 timmar, men eftersom de tydligen totalrenoverar hotellrummet bredvid mitt kom det inte på fråga. Istället åkte jag till Surfarens gyllene location strax utanför Geffle – Bönan!

isabel-boltenstern-bonan

Tänk att en by heter Bönan. HETER, på riktigt. Första året Surfarn pratade om Bönan tog jag för givet att det var ett lokalt smeknamn, but I’ll be damned: det stod på alla vägskyltar. Festligt!

isabel-boltenstern-bonan2
Bönan var supermysigt och påminde om stället där vi har en stuga. Vi promenerade runt ett tag men vek oss ganska snabbt för isvindarna. Istället åkte vi hit:

isabel-boltenstern-hedvigs-tradgard2

Hedvigs trädgård! Hela bandygänget (+hockeyexperten Rudslätt som var i krokarna) följde med ut till superväxthuset som också är en mysig restaurang. Bra hybrid av grejor. Växter och mat. Behöver jag ens skriva att det var en förbannad FRÖJD att gå runt med min halvdruckna kaffekopp och titta på blommor? Älskar’t. Har ju gått med i Facebookgruppen Växtgäris, megadiskussionsforum om grönt, så är SÅLD på det här nu. Kolla bara fiolfikusen på bilden ovan! (OBS, är inte säker på att det är en fiolfikus men…)

isabel-boltenstern-hedvigs-tradgard1
Tog en gudomlig kycklingsallad som jag önskade aldrig tog slut. Har ni en ledig dag i Gävle-trakten måste ni åka hit och njuta!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.