Träning

En tvättäkta axeldödare

6 november 2018

Dagen då mina axlar dog dateras till den 5:e november 2018. Saker och ting kommer aldrig bli sig lika igen. SKOJAR BARA, men träningsvärken jag vaknade med idag är kanske den mest brutala jag någonsin upplevt. Igår satte Alexander ihop ett pass åt oss och eftersom jag tävlade mot tränade med honom och Corre tog jag ut mig totalt. Givetvis.

Vill ni uppleva samma smärta? Feel free. Det är en tre-delad historia, så fortsätt scrolla…

DEL ETT: 
5 minuter AMRAP 

10 dips
10 hantelthrusters

(jag tog två 10-kiloshantlar)

Om jag ska vara helt ärlig tyckte jag att den här delen såg lite fjuttig ut på pappret, men redan efter tre rundor var jag tvungen att bryta dipsen (!) och erkänna mig besegrad. När fem minuter passerat och jag skulle ta bort håret ur ansiktet hade motoriken försvunnit dessutom. Det var som att armarna förvandlats till gelé?! Då kändes det SÅDÄR att inse att bara en tredjedel av dagens träning var gjord.

DEL TVÅ: 
6 varv av

6 hantelsnatch + 6 push press på ena armen
6 hantelsnatch + 6 push press på andra armen
10 hantelfacing burpees

(jag fortsatte med en 10-kiloshantel)

Jag gillar verkligen hantelsnatch, men det där med burpees måste vi sluta med. Påminn mig att skriva ett blogginlägg om hur mycket jag hatar det FÖRRÄDISKA i burpees och deras smäll-på-käften-effekt. Jag är för traumatiserad just nu – affekten måste lägga sig…

DEL TRE: 
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 av

toes to bar
handstand pushups

En annan favoritövning är handstand pushups och de går som på löpande band. Annat är det däremot med toes to bar – speciell när man redan är trött i greppet. Jag var livrädd att tappa räcket och delade därför i tvåor och treor redan från start, allt för att inte riskera att trilla på nacken. Klappar mig själv på axeln nu för att jag fattade ett så vuxet beslut!

Det var kanske ett halvår sedan jag var på Noxbox senast, men det är alltid så himla härlig stämning där. Träffade fina Carro som jag lärde känna för sisådär tre år sedan när jag kom som vilsen själ, och dessutom ger jag starkt betyg till att träna med Alexander. I början av vårt dejtingliv hängde vi alltid på boxen under kvällstid, bara han och jag. Idag var som en liten trip down memory lane – mycket nostalgiskt och mysigt!

LÄS OCKSÅ: 
? Crossfit-lexikon: olika träningspass
? Träningspass: DT
? Träningspass: helsikes massa skivstång

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.