Livet Resor

Ett dygn på Sri Lanka

13 november 2018

Jag tror min skalle håller på att implodera av intryck efter första dygnet här på Sri Lanka! Det är så mycket att smälta att jag mest sitter med gapande mun och förundras över hur varmt/vackert/rörigt/gott/snabbt/roligt allting är. Påminn mig att berätta om aporna som hoppade på mitt tak inatt!

isabel-boltenstern-sri-lanka

Först och främst behöver jag förklara var vi är: på Sunshine Stories på södra Sri Lanka. Det är ett surf- och yogaretreat som är helt magiskt! Jag ska göra ett mer ingående inlägg när jag upplevt klart, men tills dess måste ni se hur den koloniala villan ser ut. Det här är innergården där man äter solmogen mango om eftermiddagarna. På förmiddagarna surfar man, nämligen!

Min kompis Robin är mitt resesällskap, och han har varit här tidigare. Med bestämda steg lotsade han oss genom djungeln i jakt på en liten butik som sålde lankesiska kontantkort till mobilen. Ens 3G kostar som saffran här, så för sisådär 80 svenska kronor fick vi nu 22 gig att surfa upp. Håll i er, Instastories!
isabel-boltenstern-sri-lanka

Mina asienkunskaper är tämligen begränsade, men det enda jag visste var att jag inte gillade att dricka ur kokosnötter. Det tog mig exakt en sipp av denna godbit för att revidera den åsikten, för de här orangegula var SÅ mycket godare än de gröna.

isabel-boltenstern-sri-lanka

Efter frukost, surf, lunch, kortspelande och promenad i Ahangama kom min finaste på besök: Linn. Ni kanske minns bröllopet från i somras? Nu ses vi igen, men på andra sidan jorden där en av mina finaste vänner alltså bor sedan fyra år tillbaka. TÄNK att det tagit mig så här lång tid att besöka henne?

isabel-boltenstern-sri-lanka

Hunden här ovan är en av Linn och Petters adopterade gatuhundar. De stannade bilen för en pytteliten valp som låg på vägen, halvt söndertrasad av löss och larver, men efter veterinärbesök och diverse mediciner fick han flytta in i deras hus och starta ett nytt liv. Nu är Occy fyra år och svassar omkring på Sunshine Stories som att han äger stället – vilket han pretty much gör.

Stranden ja! Lagom till solnedgången åkte vi ner till stranden för lite kvalitetstid, och då passade Robin och jag på att ta surftips från de mer erfarna. Efter videogenomgångarna (som man har varje dag efter lektionen) har jag skådat min stjärt i ett så praktfullt put för att hålla balans. Nu jobbar jag febrilt på att dra in ändan och ”push the hiiiip” som min surflärare säger.

Det var allt för denna gång. Nu ska jag sova – för imorgon vankas det utflykt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.