Jobb

Ett innebandy-VM att minnas

22 december 2019

När jag nyss skulle rensa mobilbilder slog det med att det är en vecka sedan jag kom hem från innebandy-VM i Schweiz! Hur kan jag inte ha berättat något om detta? FÖRKASTLIGT.

För under de nio dagar vi befann oss i Neuchâtel roddade vi sex studioinramningar, och jag parallellkörde både programledar- och reporterrollen. De första fyra matcherna var tämligen simpla bataljer för de blågula damerna, men slutspelet blev en pulshöjare av rang!

Men låt oss inte gå händelserna i förväg: redan kväll ett fick vi smaka på en schweizisk specialité vi valde att kalla ”kött på sten”. Jag har aldrig riktigt gillat rött kött eftersom det 10 av 10 gånger är för rött för min smak, men eftersom man fick en egen (supervarm) sten att tillaga köttet på kunde man göra det precis sådär well-well-well done som jag gillar.

Det här var utsikten från hotellets frukostsal! En liten hamn, Lac de Neuchâtel och i horisonten syntes alperna. Helsike, så fint det var. Vilken kuliss!

Det här är Jonet, Anso och Colli, mina kollegor! Förutom livesändningar gjorde vi ståuppor som syntes i Europa League-studion, och jag satt på mitt internetbefriade rum och klippte spelardagböcker. Varje dag skickade landslaget över videoklipp på vad de gjorde, åt och skojade om – som jag redigerade ihop till två-minuts-inslag som visades i vår införstudio!

Svenska tjejerna gick från klarhet till klarhet. Vi körde 30 minuter införstudio i Kanal 9, följt av pausintervjuer och efterstudio med spelare och ledare som gäster. Superkul!

Mellan matcher strosade vi runt den lilla staden. Vädret var som svensk vår, vilket gjorde att vi fick någon form av extraliv…

…för extraliv kan behövas under mästerskap.

Det bästa med mästerskap i en snabb lista:
1) fenomenalt roligt att följa ett landslag så intensivt
2) UNDERBART att få hänga med världens roligaste kollegor
3) trevligt med manchego-ost och baguetter till frukost

Såhär såg jag ut inför Lettlands-sändningen. Inte helt genialt med tanke på att tröjfärgen matchade deras till 100%. Jag smälte in i avbytarbänken.

Schweiz är precis lika vackert om dyrt. KOLLA bara, vilka fasader på ”radhuslängan” som vette mot sjön!

Under lördagens semifinaler fick vi ner fler kollegor till sändningarna. Här tog jag en skärmdump på vår sändning när jag gick igenom och feedbackade mig själv, vilket man behöver göra med jämna mellanrum.

På söndagen blev det dags för final, efter en jämn semi mot ärkerivalen Finland. I införstudion gästades vi av Amanda Delgado-Johansson. Både denna bild och nästa fotades av Per Wiklund! *cred cred*

Finalen mot värdnationen Schweiz skulle bli en riktig nagelbitare. Efter att domarna dömt bort ett solklart svenskt mål togs matchen till overtime, men Sverige drog det längsta strået och vann sitt sjunde raka VM-guld!

Och detta var den sista bilden jag tog innan vi hoppade in i bilen och drog oss mot Zürich för en avslutningsmiddag och morgonflight hem till Stockholm igen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.