Träning

Ett tappert försök på 18.1

11 mars 2018

Inom Crossfitten pågår just nu årets mest ångestframkallande höjdpunkt – Crossfit Open. Under fem veckor får världens utövare chansen att kvala till Regionals, och möjligheterna att praktiskt taget spänna musklerna mot världseliten.

Eftersom jag har haft fullt upp med OS och dess förberedelser är jag sist på den berömda bollen, men idag tog jag mig i kragen och harvade igenom första veckans kval – även kallad 18.1. Jag körde den skalade versionen där man under 20 minuter ska hinna så många varv som möjligt av:

• 8 hanging knee-raises
• 10 hang clean and jerk med en 10-kiloshantel
• 12 kalorier rodd

isabel-boltenstern-crossfit-open

Såhär såg jag ut efter 20 minuter – 10 varv och 4 hanging knee-raises senare. Det tog en god timme innan illamåendet lämnat kroppen helt, och nu känner jag mig urlakad som en sur disktrasa. Som alltid var det konditionen och typ ”alertheten” som satte stopp. Hade liksom svårt att tända till..?

isabel-boltenstern-crossfit-open

FLER PASS: 
Träningspass för två
15 minuter = grispass
Träningspass i tre delar

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.