Jobb Resor

filmiskt ögonblick i lila multivan

3 september 2016
ni vet ögonblick som känns filmiska i livet? när man är med om något som likaväl kunnat vara regisserat, iscensatt och sedan framfört av typ ellen page?
jag trodde inte ett sånt ögonblick kunde innehålla en lilaglittrig multivan. men jo.
igår bilade CHL-gänget från zürich till davos och hyrbilen vi stuvade in oss i hade lika väl kunnat komma från en tolvbarnsfamilj i USA. det tog inte många minuter innan powerballaderna rullade in på radion, och producent-witt började ta ton. tracy chapman feat. john witt startade fler små stämmor runt i minibussen, och därefter slängde mikael samuelsson ur sig: ”är det bara jag som gillar att sjunga med till lars winnerbäck?”

isabel-boltenstern-davos-chl2

alptopparna svepte förbi bilfönstret när vi tickade igång elegi. men ni vet ju hur det är i början när man inte riktigt känner varandra, det är sällan man vrålsjunger. men ju längre in i winnerbäcks gamla repertoar vi hamnade, desto fler vågade utsvängningar vågade vi ta. söndermarkens textrad ”nyponbuskar nyponbuskar, hela vägen nyponbuskar” var vad som fick oss alla att släppa hämningarna. (LOL, låter som världens mest pretentiösa medelålders gitarrsnubbe här?)
men det var så fint! ett VARMT ögonblick i mitt liv där jag på något märkligt sätt trivdes? i en lila multivan på kringliga alpvägar med fem kolleger på väg till sändning.
(ps. ödmjukt att jag fick upp ellen page som skådis som skulle få spela rollen som isabel boltenstern i filmen om en vanlig människa som åker hyrbil genom alperna.)

isabel-boltenstern-davos-chl3

adele fick avsluta bilresan på infarten till davos, och omgivningen var så sjuk!? alltså tänk the shire. där kan man tydligen bo? vansinnigt. i studion stod daniel rudslätt och jag, och allt gick prima dagen till ära. davos mötte djurgården, och alla spelare och tränare vi hade att göra med skötte sig ypperligt.

isabel-boltenstern-davos-chl5

isabel-boltenstern-davos-chl6

efter sändningen väntade två timmar bil igen, och nattstoppet på mcdonalds var inte lika glamouröst och filmiskt som ditresan. och nu: hem igen. imorgon är det kristallengalan (och jag vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig!)
hjälp?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Linn 7 september 2016 at 05:46

    Så kul att få se behind the scenes-bilder. Vilket härligt gäng :*

  • Leave a Reply

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.