Resor

Första dagarna i Washington

5 november 2019

Hujedamig, var ska jag ens börja? Två hela dagar har gått sedan jag hamnade på introduktionen för IVLP (International Visitor Leadership Program) och jag bubblar över av intryck och känslor. Det är FANTASTISKT här?!

Första dagen inleddes smånervöst när alla 48 deltagare forslades in i ett rum för att mingla. Med egengjorda namnskyltar försökte vi memorera namn och nation. ”Hello, I’m from Sweden. Yes, Zlatan Ibrahimovic, of course!”, fick jag ut mig säkert 15 gånger.

Snabbt började vi prata om jobbet, branschen och livet. Det är helt vansinnigt hur en tjej från El Salvador kan berätta en historia jag kan relatera till, och hur tjejen från Uganda nickar frenetiskt när jag delar med mig av mina erfarenheter. Vi blev alla eld och lågor, men tvingades pausa för sightseeing på stan.

Utanför Vita Huset (ej på bild, nej) bygger de tydligen ett extra högt staket för att folk försökt klättra in. När jag skämtade med guiden att det var ”the only wall Trump could build” föll det platt, men tre meter bort skrattade en (1) fenomenal person som sedan dess varit min bundsförvant. Det här är Georgina från Australien! Absurt att jag bara känt henne i 48 timmar.

Fast forward till idag: efter 6h föreläsningar fick vi luncha och mingla med självaste Christine Brennan. Hon är en av de tyngsta sportjournalisterna i USA och har jobbat med 17 (!) raka OS, och idag pratade hon om allt från innebörden av Title IX (jämställhetslag) till Simone Biles framfart trots övergreppen från landslagsläkaren Larry Nassar. Otroligt inspirerande!

Dag två avrundades med NBA-match mellan Washington Wizards och Detroit Pistons! Nu är jag så trött att ögonen sviker, så Openbrevet får vänta tills imorgon. Fenomenal spänning på herrsidan, hörrni!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply johanna 5 november 2019 at 08:39

  men WOW! Så häftigt att följa din resa borta på andra sidan Atlanten!

 • Reply Linn 6 november 2019 at 06:02

  Men hur sjukt kul att någon (usa’s government om jag fattat rätt? ) drar ihop något så kul?!

  • Reply Isabel Boltenstern 6 november 2019 at 22:56

   ELLER HUR! Tydligen är US gov riktiga fenor på det här och gör utbytesprogram ganska ofta, om jag förstått det rätt!

 • Reply Linnea 6 november 2019 at 19:20

  Hejsan,
  Du har säkert inte tid att svara men som 97 kilos pigg tjej hur ska jag börja träna mig nedåt? Var ska jag börja?
  Tack om du orka svara…
  Kram Linnea

  • Reply Isabel Boltenstern 6 november 2019 at 22:52

   Jag har all tid i världen att svara! Well, jag vet exakt inget om ditt liv; hur du lever, äter, rör dig, mår osv.
   Generellt handlar det om att göra av med mer energi än man får i sig, men det är inte alltid så lätt. Jag såg att du skrev med din mailadress, så jag skickar dig ett mail på en gång så kan jag kanske hjälpa där. KRAM!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.