Hem och inredning

Första helgen i nya lägenheten

4 december 2019

Det har inte ens gått en vecka sedan vi flyttade in i nya lyan, men redan har SÅ mycket hänt! Igår stämplade målar-Olof ut efter att ha målat den sista listen i sovrummet. DET BLEV SÅ FINT!! Men mer om sovrummet senare. Nu ska jag visa lägenhetens evolution de senaste fem dagarna!

På tillträdesdagen fotade jag av hela lägenheten, men eftersom alla väggar var vita och det inte fanns en pryl i hemmet var bilderna mest som att stirra ner i ett glas med mjölk. Väldigt… ingenting. När jag kom tillbaka med första flyttkartongerna i måndags däremot, då jäklar!

Hallen hade fått sin första strykning av grått! Festligt!

I sovrummet var det fortfarande vitt när sängleveransen från Atlantis kom. Vi testade ut denna säng för två månader sedan och har längtat ihjäl oss! Funderar på att göra ett eget hyllningsinlägg till denna enorma kloss, för den är MAGNIFIK att sova i. Inte som vår stenhårda IKEA-säng som förstörde axlarna…

Första dagen bjöd mest på att bära kartonger och ställa in porslin i diskmaskinen, men dag två hände det grejor! Memorera bilden ovan och klipp till hur samma yta såg ut dagen efter:

Aaaah, så tillfredställande! Alexanders blick säger det mesta: helsike vad vi körde! Här har han intagit Ingrids hundbädd i brist på soffa. Under lördagen organiserade jag hela köket och badrummet medan Alex var och tränade (obs, han är iväg 7h, inte 1 som vi andra).

Passade dessutom på att ta en tripp till Muji för att köpa några lådor men hittade den här smyckesförvaringen som jag är lite sugen på. Frågan är bara om den är fin som tom, och upplevs rörig när man lägger i sina juveler?

Min jetlag håller fortfarande i sig, och det enda positiva som kommer ur det är att jag får starta dagen med att se fina soluppgångar och mysigt morgonljus! Såhär såg det ut i måndags morse.

Målar-Olof kom förbi en sista gång och gjorde andra strykningen i hallen och sovrummet, samtidigt som jag researchade innebandy. Till helgen åker jag till Schweiz för att vara programledare när damerna ska försöka bärga sitt sjunde raka VM-guld!

Och så plötsligt, någonstans mellan pluggandes av Anna Wijk och Veera Kauppi, kom den efterlängtade soffan! Vi föll för en bjässe hos Sweef som heter Valen, och efter att ha provsuttit den i deras showroom fanns det ingen återvändo. Alex ville ha en djup soffa och jag ville bara kunna ta förstklassiga powernaps, så vi enades om denna.

(Just nu på mitt bankkonto: 4.322 kronor. Ska ni råna någon på stan är det således inte lönt att välja mig.)

Och där lämnar vi för denna gång! Måste ju spara på några karameller så ni kommer tillbaka hit till le blog. Nu ska jag gå upp, görs en kopp te och kika på julkalendern!

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Fanny Roethlisberger 4 december 2019 at 12:01

  Åh så fiiiint det är och blir! VILL SE LIVE, tack.

 • Reply Susanne Navntoft 4 december 2019 at 12:06

  Älskar det..Hur ni jobbar ihop, hur du skriver och lägenheten.
  Underbart och ett jäkla stort grattis till lägenheten OCH diskmaskinen ?

 • Reply johanna 4 december 2019 at 12:17

  wow vad ni kör, vilket jobb! Att flytta är ju så kämpigt, men vad fint det blir :)

 • Reply Frida 4 december 2019 at 12:59

  ❤❤❤

 • Reply Sara N 4 december 2019 at 14:51

  Så fint! Vad heter kulören på färgerna på väggarna?

 • Reply Liisa 8 december 2019 at 20:12

  Så fint ? ska bli så kul att följa processen!
  Tipselitips som du får ignorera såklart, Men om ni drar ut mattan så bara främre ”tassarna” på soffan står på den .. så upplevs rummet som mer inramat och större ☺

  • Reply Isabel Boltenstern 1 januari 2020 at 13:02

   Vi har dragit ut den en decimeter nu, men problemet är att mattan kommer för nära tv-bänken om man drar ut den mer! :O

 • Reply alva 23 februari 2021 at 11:38

  Hej vart är er soffa ifrån? Vad heter den?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.