Gamesbrevet

Games-brevet #1

31 juli 2019

(Eftersom ni var över 700 personer som skrev in er i maillistan till Games-brevet tyckte min mailleverantör att jag höll på med spamverksamhet, så nu får det OMÅTTLIGT populära (och inte alltid politiskt korrekta) informationsbrevet komma här via bloggen också. Ingen är mer besviken än jag, som manuellt copy-pasteade era adresser till ett enormt dokument under sisådär 9 timmars tid. Nåväl, nu kör vi!)

ÄRADE MOTTAGARE AV GAMES-BREVET!
Det har äntligen blivit dags för det första utskicket inför 2019 års upplaga av Crossfit Games! Som prenumerant av detta nyhetsbrev (som inte går att avskriva sig från och absolut inte följer några GDPR-lagar) utlovas följande: dagligt schema med event, tider, länk till livestream, inför-fakta, omvärldsbevakning och on-site-uppdatering från mig, Coach Boltenstern. (För transparensens skull kanske jag ska nämna att jag är flickvän till Alexander Elebro och därmed oerhört partisk.)

Fokus kommer ligga på lagtävlingen i allmänhet, och Crossfit Alioth i synnerhet. Eventuell bonusinformation om andra svenskar kan slinka med, men räkna inte med något. Målsättningen är att ni ska ha ett matnyttigt inlägg varje morgon när ni vaknar, men som min vän Hans Olsson brukar säga: ”det gäller att ha låga förväntningar, så blir man aldrig besviken”!

TÄVLINGSFORMATET
Tävlingen startar på torsdag och avslutas på söndag. Tider och event har ännu inte släppts. Nytt för i år är att flera cuts, alltså elimineringar, kommer äga rum. Från början är de 14 deltagande lag, som sedan blir 11, 9, 7 och i finalen är bara de fem bästa kvar. Jag bifogar grafik över hur poängen fördelas. Notera gärna att det är 25-poängshopp mellan placeringarna i finalen, så där kan mycket hända. PS. Vi vet fortfarande inte när cuttarna äger rum, men info kommer ASAP (Rocky).

In courtesy of ädla Crossfit INC

SÄNDNINGSINFORMATION
Informationen Crossfit släppt ifrån sig är än så länge knapphändig, men likt tidigare år kommer man kunna livestreama via deras YouTube-kanal och via games.crossfit.com. Schemat har i skrivande stund inte kommit än, så jag ber att få återkomma i frågan.

LAGPRESENTATION – Crossfit Alioth
(Team Barebells Prepared, i folkmun, men eftersom Crossfit är gnälliga får man inte ha sponsorers namn i sitt lagalias… SUCK! Laget kvalade genom att fullkomligt slakta Lowlands där de vann 5 av 7 event och aldrig placerade sig sämre än trea.)

Från vänster: Phil Hesketh, Mia Åkerlund, Synne Krokstad och Alexander Elebro.

* Phil Hesketh – Englands stolthet, 28 år gammal och bor till vardags i Dubai med wife-to-be Mia. Deltog i Games individuellt 2015 (29:e plats), har nyligen tagit sig tillbaka från en skada, vilket gör honom extra hungrig. Phil är fenomenal på cleans och squats. Som lagkapten är han extremt erfaren med åtta Crossfit-år innanför bältet.

* Mia Åkerlund – Tyngdlyftningsgudinnan, 29 år, som beskrivs som ett ”powerhouse” i internationell media. Under den sanktionerade tävlingen i Dubai i vintras snatchade hon 104 kilo, vilket dels är svinmycket, men också det tyngsta ryck en kvinna någonsin gjort i ett CrossFit™-event! Deltog i Team Fabriken under Games 2015, som slutade på en 9:e-plats. Kvalade egentligen individuellt i år, men valde laget före jaget (vilket vi alla är tacksamma för!)

* Synne Krokstad – Queen of the North, 27 år gammal, och den snyggaste kvinna som någonsin gått i ett par tights. Deltog i Games 2017 med lag Maxpuls och slutade då på en 16:e plats. Konditionsstark tjej som tidigare tävlat i 400 meter. Var en (1!) plats ifrån att kvala individuellt i år via Strength in Depth.

* Alexander Elebro – Den vackraste, charmigaste, mysigaste och underbaraste människa världen någonsin sett. Okej, nu kanske jag är partisk, men jisses vad förträfflig han är. 27 år gammal, Noxbox-representant, konditionsstark och en jäkel på att put on a show när det ska maxryckas inför livepublik. Två Games-insatser med Team Crossfit Solid 2015 och 2016 resulterade i en 5:e och en 8:e-plats.

(Svenskkollen: på herrsidan tävlar Lukas Högberg (3:a 2018) och Simon Mäntylä individuellt, och på damsidan har vi Alice Mille, Camilla Salomonsson-Hellman, Hanna Karlsson och Emma Tall. Även David Borgstrand och Jessica Clevenvik tävlar med blågult på bröstet, men i masterskategorierna! Josefin Andersson tävlar också för Sverige, men i kategorin Girls 14-15!)

OMVÄRLDSANALYS
I år tävlar ”superteams” vilket innebär att man fått sätta ihop sina fyra deltagare oberoende av boxtillhörighet. Det är utan tvekan den mest spektakulära laguppställningen Games skådat med Games-stjärnor i pretty much varje lag. Vill man läsa vilka deltagare som ställer upp kommer en länk här: https://morningchalkup.com/2019/07/20/complete-2019-crossfit-games-team-rosters/

För er som inte är så insatta i Crossfit kan ni hålla ett extra öga på Mayhem Freedom (med Rich Froning, som är den mest meriterade Crossfitatleten i världen) samt Invictus (med superduon Lauren Fisher och Rasmus Andersen). Crossfit Krypton (med tunga namn som Alec Smith och Camille Leblanc-Bazinet) och Invictus X (en jävla DRÖS med individuellt starka människor) kan också ställa till det, men för att lugna era nerver kan ni återigen notera vilka som visas som startbild på den där länken i förra stycket, hehe.

ANVÄNDBARA LÄNKAR

* Leaderboard: https://games.crossfit.com/leaderboard/games/2019?division=11&sort=0&page=1

* Events: https://games.crossfit.com/workouts/games/2019?division=11

* YouTube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCRs1pHnES3QDdh43xbjOmzw/videos

AVSLUTANDE ORD
Just nu finns det inte så mycket mer att säga. Laget har idag kört lugn träning på arenan för att finjustera lite övningar med masken, men annars väntar vi mest på att incheckningen ska äga rum och att vi ska bli briefade på eventen som komma skall. Misstänker att detta var allt för nu – på återhörande, kamrater!

PS. Glädjerop i kommentarsfältet uppskattas!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jessica 31 juli 2019 at 08:20

  Är lite intresserad av crossfit games (läs: sett alla dokumentärer på netflix) och du skriver så jäkla bra! Ser framemot kommande brev. Kör hårt laget!

 • Reply Johanna 31 juli 2019 at 19:03

  Heja heja!!! Kan nada om crossfit, men detta var så jäkla kul att läsa! Ska kolla imorgon. Kan du inte göra ett inlägg och förklara grunderna och vad det hela går ut på i stora drag?

  • Reply Isabel Boltenstern 3 augusti 2019 at 01:31

   I grova drag: vinna så många event man kan för att få flest totalpoäng. Mer ingående beror helt på vad de ska göra: maxlyft är att lyfta tyngst, AMRAP är så många repetitioner som möjligt på en viss tid och… ja, det finns en helt uppsjö olika moment som bedöms på olika sätt! Svårt att gå igenom allt, men försöker förklara de event jag vet så tydligt som möjligt!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.