Gamesbrevet

Games-brevet 2020 #2

19 september 2020

Games-kamrater! Jag hann knappt skriva det första Gamesbrevet innan tävlingarna närmade sig sitt slut – om en timme avslöjas vilka 5 damer och 5 herrar som tagit sig hela vägen till finalen. Låt oss ta en snabbtitt på hur landet ligger såhär innan sista eventet!

SVENSKKOLLEN

Under helgens gång har vi haft ögonen på Camilla Salomonsson Hellman och David Shorunke, och låt oss säga som varenda 40-talistherre som ska lämna en hiss: damerna först!

Camilla ligger på 22:a plats inför sista eventet, strax framför världsikonen Sara Sigmundsdottir. Finalplatsen är tyvärr utom räckhåll, men CSH (*försöker etablera smeknamn*) har gjort en jäkla panginsats denna helg. I skrivande stund är hennes bästa eventplacering en delad 14:e-plats; detta i handståendeeventet där hennes tid blev 01:19. Imponerande!

David har däremot lagt upp en Insta-post där han berättar att han dragit sig ur tävlingen p.g.a ”lower back issues” som gjorde sig påminda under Dirty Diane. Trots detta gjorde han två event till, men verkar alltså ha hoppat över det sjunde och sista. Bästa placering för David blev en delad 9:e-plats i roddeventet – han klämde till med 1000 meter på 02:57!

DAMERNA

Låt oss zooma ut till världsleaderboarden där vi kan konstatera att det blivit spännande! Eller ja, vem som tar hem kalaset är väl en självklarhet vid det här laget – Tia-Clair Toomey satte agendan direkt när hon vann de tre första eventen, och den enda riktiga plumpen i hennes protokoll kom på handstående-eventet där hon kom på delad 16:e-plats – en sekund bakom Camilla!

Dagens stora pungspark har däremot kommit från isländskan Katrin Davidsdottir. För ovanlighetens skull syntes hon inte på förstasidan av leaderboarden efter dag ett, men idag knep hon två förstaplatser på Nasty Nancy och handstående-eventet. Kan vi ta en minut, ställa oss upp och applådera åt hennes vansinniga tid upp och ner? 2 MINUTER OCH 57 SEKUNDER! Förstår ni hur länge det är? Jo, precis lika länge som det tar för David Shorunke att ro 1000 meter. ¯\_(ツ)_/¯

Som ni ser är det en streckstrid som äger rum – Barnhart och Pearce slutade 7:a respektive 5:a på Games förra året och de jagar vår norska favorit Holte (2:a på Games i fjol) och unga Haley Adams som gjort riktigt bra ifrån sig om man räknar bort frontsquat-eventet.

Om jag kan tippa topp fem, undrar ni? Absolut! Skulle inte sätta mina besparingar på följande tips men killgissa kan vi allihopa:

  1. Tia-Clair Toomey
  2. Brooke Wells
  3. Kristin Holte
  4. Amanda Barnhart
  5. Katrin Davidsdottir

HERRARNA

Med 99 poängs ledning kan Mat Fraser i vanlig ordning defilera sig i mål – han behöver knappt ens ställa upp på sista eventet för att ta sig vidare till final five. Värt att notera är dock att Games-rookien Justin Medeiros ligger på en tredje plats – vem i hela friden är han?! Jo, en 21-årig amerikanare med hockeyfrilla som vann den sanktionerade tävlingen Filthy 150!

Streckstriden är så nervkittlande den kan bli – Koski och Smith ligger på samma poäng! Skulle vilja säga att både Adler och BKG också har chans att hamna i topp 5 rent poängmässigt, men om jag ska tippa the outcome ser det ut såhär:

  1. Mat Fraser
  2. Noah Olsen
  3. Justin Medeiros
  4. Chandler Smith
  5. Jonne Koski

SISTA EVENTET

Vid det här laget har de flesta redan genomfört den sista workouten, men vi dödliga får se den först på recapen om en timme. Ni hittar som vanligt livesändningen på games.crossfit.com! Allt kommer avgöras av denna vidriga workout som jag aldrig kommer ge mig på:

AVSLUTANDE ORD

Med tanke på att livesändningarna har varit så katastrofala (men ändå bättrats på mikronivå under helgen) har jag börjat kolla på gamla Games-klipp för att keep the spirit up. Jag fick den stora äran att besöka Games 2016 när Alex tävlade med Solid-laget, och då ägde tävlingen rum i Los Angeles på Stubhub Center – får GÅSHUD när jag ser detta hopklipp från tävlingen.

CrossFit HQ må vara värdelösa på liverapportering, men att klippa trailers – det kan de minsann!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.