Gamesbrevet

Games-brevet 2020 #4

24 oktober 2020

God morgon, Crossfit lovers! Första dagen av detta cirkeltränings-VM är avverkad, och som ni säkert sett vid det här laget är de båda storfavoriterna Tia-Clair Toomey och Matt Fraser i ledning. Om inte, så har jag precis spoilat. Whoops! Innan vi djupdyker i dag två tar vi en snabbsummering av de första fem eventen.

DAMERNA

Efter att Tia vunnit de tre första eventen kände jag en lätt hopplöshet – ÄR det inte lite tråkigt när någon är så överlägsen? Det blir knappt ett tävlingsmoment – snarare en uppvisning. MEN sedan slängde Crossfit HQ in en curveball – 100 yards (ca 91,5 meter) handstand walk och där kom hon förbluffande… sist. Eller det var kanske inte lika förbluffande som att Katrin ”handstandqueen” Davidsdottir kom näst sist och Brooke Wells visade sig vara en fena upp och ner.

Ja, fjärde eventet tryckte ihop leaderboarden något och inför andra dagen ser poängställningen ut som följande:

HERRARNA

På herrsidan är övertaget ännu större: Frasse har vunnit 4 av 5 möjliga event (2:a-plats i Crossfit Total) och har nu 220 poäng ner till Medeiros på andraplats. Intressant är att hockeyfrille-Justin är på en andraplats trots två sista-placeringar, men herrarna har en jämnare fördelning av poängen vilket gör det lite mer spännande vem som åtminstone ska knipa andraplatsen bakom Fraser.

DAGENS UPPLÄGG

19.00 svensk tid börjar dagens första tävlingar, och enligt Morning Chalkup är det dubbla event då (TTB/Lunge-eventet och Snatch Speed Tripple) vilket kommer bli jäkligt kul att se. Vid 22.20 är cykeleventet (alla samtidigt, gissningsvis) och därefter ploppade det upp ett nytt TBA-event 01.00. Detta finns dock inte att hitta på Games egna hemsida, så i vanlig ordning är det oreda och många frågetecken kring information och kommunikation. Aaaah, Crossfit. You never learn.

ANVÄNDBARA LÄNKAR

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.