Gamesbrevet

Games-brevet #3

1 augusti 2019

HEUREKA, VI HAR INFORMATION!

Idag startar tävlingen vi alla väntat på – Crossfit Games 2019! Det känns fantastiskt att ÄNTLIGEN kunna presentera lite vettig information. Det första eventet har släppts, och för några timmar sedan fick laget briefing (genomgång där ett demoteam visar vad man ska göra, samt frågestund för förvirrade själar). Let’s get to it!

DAGENS SCHEMA
(Created by yours truly)

crossfit-games-schema-dag-1

Såhär ser första dagen ut! Crossfit Alioth startar i första heatet (av två möjliga). Poppa era popcorn och bänka er vid livestreamen 17.30! För att hitta rätt kan ni gå till games.crossfit.com och på startsidan klicka på fliken ? TEAM 1 om det inte kommer per automatik i featured-rutan. Vill ni se invigningen startar den på samma ställe klockan 16.00 svensk tid.

Lagen kör event 2 senare samma dag, och enligt källor startar det 22.45 svensk tid. De individuellt tävlande har fortfarande inte fått reda på några event, men tiderna ska stämma enligt Morning Chalkup. Ändringar kan ske, så håll er gärna uppdaterade via Crossfits egen hemsida eller min eminenta Instagram. Jag uppdaterar stories så fort jag vet något!

(Masters startar inte förrän fredag, och deras event kan man läsa om HÄR!)

 TEAM EVENT 1 – ASSAULT TO BOB

3 rounds for time:
18/25 air bike calories
30 toes-to-bars
Big Bob push

(Timecap: 17 minuter)

På ren svenska betyder detta att laget ska göra tre varv så snabbt de kan, och såhär kommer det gå till: när visslan ljuder springer alla fyra till vars en assaultbike (djävulens påfund) och cyklar 18 cal (tjejer) och 25 cal (killar) var. När siste individ är klar går de gemensamt till riggen och kör 30 synkroniserade toes to bar. Alla måste smacka fötterna i ribban samtidigt för att repetitionen ska räknas. Därefter går de vidare till en ca 300 kilo tung släde (Big Bob) som de puttar framåt, över en linje, och sedan tillbaka.

Sista varvet ska släden puttas en hel raksträcka, över mållinjen och därefter ska laget springa över mållinjen – helst först. Vi vet fortfarande inte när första elimineringen sker, så det är kniven-mot-strupen-läge ungefär hela tiden. Efter briefingen var laget pigga och glada, de tyckte att eventet verkar som en härlig start på Games. Förhoppningarna inför event ett är således goda!

ANVÄNDBARA LÄNKAR

* Leaderboard: https://games.crossfit.com/leaderboard/games/2019?division=11&sort=0&page=1

* Events: https://games.crossfit.com/workouts/games/2019?division=11

* YouTube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCRs1pHnES3QDdh43xbjOmzw/videos

COACHENS ORD

Ännu en dag har passerat, och onsdagen har mest fungerat som en transportsträcka. Några joggade lätt på morgonen, andra promenerade och stretchade i trädgården. Kolhydrater har tankats och nu är alla fyra jäkligt sugna på att dra igång. Det var underbart att sitta inklämd i baksätet hem från briefingen och lyssna på taktiksnacket – de låter väldigt laddade! Klockan är 21.07 här och vi ska lägga oss och (förhoppningsvis) få en god natts sömn innan klockan ringer 06.00. Matlådorna är packade, ackrediteringarna är i ordning och jag HOPPAS att ni är med på årets häftigaste helg!

PS. smärre språkförbistring skedde idag när Alex berättade en historia som innehöll ”babypitt och pansarpung” (don’t ask) vilket i Phils engelska öron lät ”precis som pyttipanna”. Kan tänka mig skeva miner när han flyttar till Västerås och blandar ihop uttrycken på en Rasta-vägkrog.

Med Nocco i hand, 
Coach Boltenstern

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Madde 1 augusti 2019 at 21:23

  Jag tackar så otroligt för all din super information du delar med dig! Underlättar så i att jag bara behöver titta på ett ställe för att få all viktig information! Du är En jävla stjärna!!! Sen vill jag meddela att jag också är väldigt intresserad av hur de går för dig…. när tappar du rösten? hur många snax pauser behöver du som coach? Finns de möjlighet för dig att powernapa? Ja allt de viktiga helt enkelt! Längtar tills nästa uppdatering!! ♥️

  • Reply Isabel Boltenstern 3 augusti 2019 at 01:33

   Haha, vad gullig du är som undrar! Jag skrek till mig ett rejält halsont det första eventet, så har nu passat mig för att gorma mitt främsta primalskrik. Har dock hört min egen röst på diverse livestreams, så helt tyst är man givetvis inte. Snacksmässigt lever jag på bars och Nocco, och idag hade jag med en liten matlåda jag försökte peta i mig mellan eventen. Powernaps är det dålgit med: NOLL har det blivit!

 • Reply Klara Blomqvist 1 augusti 2019 at 23:53

  Underbart att läsa, fantastisk rolig läsning! Och vilket lag dom ÄR, så häftigt att se deras prestationer :)

  Keep up the good work!
  / Klara

  • Reply Isabel Boltenstern 3 augusti 2019 at 01:33

   TACK! Ska förmedla dina hejarop till dem!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.