Gamesbrevet

Games-brevet #4

2 augusti 2019

GOD MORGON, ÄRADE GAMES-ENTUSIASTER!

Innan vi sätter tänderna i dagens tävlingar måste vi nämna gårdagen. Första teameventet gick väldigt bra för vårt ärade lag Crossfit Alioth – en total fjärdeplats! Som ni märkt älskar bildproducenten enbart lag från USA, så vi jobbar i ständig motvind med att få en objektiv bevakning över vad som sker på plan.

Event 2 och 3 var en tyngre historia. I repklättring-och-maskthrusters-eventet tog kraften slut tidigt och laget slutade på en 10:e-plats efter hårt slit. Två minuter efter eventets slut var det dags att maxlyfta clean and jerk, och bland annat satte Mia 245 lbs (som enligt Googleöversättning är 111 kilo). ENASTÅENDE! Tyngst lyft av alla tjejer! Den totala vikten slutade på 1050 lbs, vilket gjorde att laget delade åttondeplatsen med två andra lag. Totalt ligger de nu sexa.

Såhär ser leaderboarden ut inför dag två:

Jag har lagt till en röd linje där första cutten kommer göras, så just nu handlar det om att hålla sig ovanför strecket för att fortsätta i tävlingen! Vi vet ännu inte om den sker efter event 4 eller 5. Efter cutten kommer det diffa fler poäng mellan placeringarna, så då blir det ännu viktigare att prestera bra.

DAGENS SCHEMA
Än så länge vet vi inte vad dagens event innehåller, men det blir vi varse 08.00 lokal tid. Jag uppdaterar Instastories så fort jag vet, så håll er uppdaterade där. 17.00 och 19.30 är det iallafall go-time, och antagligen startar lag Alioth i heat 2 (men allt kan kastas om i den här sporten, som ni vet).

crossfit-games-schema-2

De individuella svenskarna har haft en tuff dag med två stora elimineringar. 50% av startfältet kapades efter första eventet, och det är hjärtskärande att tänka på alla de människor som betalt hutlösa summor för att ta sig hit, för att fastna i en repklättring och få åka hem. Alla svenskar klarade första cutten, men andra eventet kapade ytterligare personer – från 75 till 50. Svenska Alice Mille fick erkänna sig besegrad. Detta är placeringen för resterande svenskar:

24 – Lukas Högberg
33 – Simon Mäntylä

21 – Camilla Salomonsson Hellman
35 – Emma Tall
48 – Hanna Karlsson

STÄNDIGT FRÅGADE FRÅGOR

Ett par frågor har trillat in under dagen, så jag tänkte beta av de här. Det är aldrig fel att fråga, förutom om svaret är superlätt att googla fram själv. Jag kommer antagligen börja gråta om jag behöver lägga mer 4G på att länka till livestreamen, så för tusende och sista gången: games.crossfit.com.

Så, det var mitt mest aggressiva svar, nu är jag glad igen! Flera av er har undrat varför laget har en ”märklig flagga” istället för den svenska. Fullt förståelig att ni blir förvirrade! Såhär är det: laget innehåller 3 nationaliteter (HÄR hittar ni lagpresentation om ni inte minns) och teamet är registrerade där Phil och Mia tränar – Crossfit Alioth i Dubai. Flaggan tillhör Förenade Arabemiraten.

ANVÄNDBARA LÄNKAR

* Livestream: http://games.crossfit.com

* Leaderboard: https://games.crossfit.com/leaderboard/games/2019?division=11&sort=0&page=1

* Events: https://games.crossfit.com/workouts/games/2019?division=11

COACHENS ORD

Det enda jag skrivit i mina mobilanteckningar idag är en massa mellantider och pounds-konverteringar, men också: ”Många grisrosa hudtoner på läktaren. Spf har fortfarande dåligt rykte i USA, verkar det som.” Detta var en spaning jag gjorde inför sista eventet, precis innan jag upptäckte att jag hade fått en rejäl bonnabränna från min egen t-shirt. Det är vansinnigt varmt, typ 32 grader (uppskattningsvis) och gassande sol utan minsta lilla bris. LIDER med människorna som ska kämpa i det här!

Med grusiga ögon, 
Coach Boltenstern

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Olsson 2 augusti 2019 at 08:12

  Hej! Tack för detta. Men ytterligare en fråga

  Vad kommer det sig att man inte får veta tävlingarna i förväg? Varför är det ”hemligt”? För mig som planeringsfreak så hade hela tävligen varit ett no no just enbart för ovissheterna(och kanske för jag är extremt dålig form, men mest ovissheterna).

  • Reply Madde 2 augusti 2019 at 09:13

   Tyvärr är de så crossfit är uppbyggt för att alla ska få samma förutsättningar i att kunna prestera. Tanken med crossfit är att vara bra på allt och därför kunna prestera bra på allt. Så syftet med att inte berätta i förväg är för att det skall ha noll betydelse för de tävlande vilka moment som ska utföras för som sagt klara de ska klara de i vilket fall.

  • Reply Isabel Boltenstern 3 augusti 2019 at 01:37

   HEJ! Olika tävlingar fungerar olika. Ibland får man veta eventen innan, men denna gång har det varit extremt tillknäppt med information. Det kan bero på olika anledningar: att man vill testa atleternas förmåga att anpassa sig, att man inte sak hinna testa taktik innan, att man vill skapa någon form av PR-hype och spänning kring vad som komma skall. Planeringsfreakigheterna får man snabbt jobba bort här, kan jag säga!

 • Reply Hans-Jörgen 2 augusti 2019 at 11:33

  Sååå glad att jag hittade den här bloggen. Inte helt naturligt ställe för en kille att söka på. Men nu kommer årets games att bli ännu roligare att följa!

  Håller med om bildproducenterna. Bara USA och Kanada. Trots att Lukas kom trea förra året nämns han knappt. Och inte alls i spekulationerna om pallplatser. Hmmm.

  Grymt bra jobbat av teamet, ser fram emot nästa inlägg.

  • Reply Isabel Boltenstern 3 augusti 2019 at 01:29

   Det är så vansinnigt tråkigt att de inte visar några européer (förutom isländskor som de avgudar). Hoppas jag kan väga upp med lite blågult via min rapportering!

 • Reply Astrid 3 augusti 2019 at 21:47

  Så kul att följa laget! Jag som tidigare bara följt rapporteringen för individerna är nu redigt motiverad att även titta på laggrenarna! Men håller med om att rapporteringen är knapp, tack för att du balanserar upp!

  Kan du inte utveckla mer hur ekonomin bakom games ser ut? Är startavgiften hutlös med tanke på allt material och gratiskläder?

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.