Gamesbrevet

Games-brevet #5

3 augusti 2019

GAMES-FANATIKER!

Det har blivit lördag, och jag hoppas att ni ställer in kvällens middagsbjudning för nu vankas det spännande tävlingar som inte får missas! Men först: låt oss gå igenom gårdagen som var otroligt nervös. Lagen startade med en 6km-löpning där de skulle lasta ryggsäckar med vikt, och lagets gameplan var att fördela vikten ojämnt för att belasta de löpstarka lite hårdare, och att avlasta de som (likt undertecknad) tycker att löpning är en idiotisk grej. Problemet var bara att ryggsäcken snabbt blev full, vilket fick Team Alioth att kämpa med dragkedjor när andra sprang om. En 10:e-plats blev det till slut. Frustrerande.

Nästa event inkluderade strongman-grejor som att rulla en 317 kilo tung höbalsliknande grej, och att gå på händer. En tolfteplats gjorde att vi alla höll andan inför uppdateringen av leaderboarden, eftersom de tre sämst placerade lagen skulle ryka. Poängen räckte till en total 9:e-plats, så det blir tävlande idag också!

SVENSKKOLLEN

Igår gick både herrarna och damerna från 50 deltagare till 20, vilket var brutala cuts. För svenskarna betyder detta att enbart Lukas Högberg (14:e plats) är kvar i leken bland RX. Han vann löp-med-ryggsäck-eventet, vilket inte var speciellt förvånande. Har man följt Lukas träning vet man att han till vardags springer mullerundor med sin Rhodesian Ridgeback Valter – mäktig sparring!

Camilla Salomonsson-Hellman höll sig kvar till och med sista eventet, där hon tyvärr fick tacka för sig. (Vill passa på att credda Camilla – hon vann sitt heat i det andra eventet efter att ha besegrat självaste Sara Sigmundsdottir i en handstandwalk-battle. STARKT, Camilla!)

Extra applåd delar vi ut till Josefin Andersson som ligger femma i teen girls 14-15 efter första tävlingsdagen!

DAGENS SCHEMA

17.00 och 19.00 (svensk tid) är det dags för lagen att spänna musklerna! Igår ändrades schemat under dagen, så vill man vara riktigt säker på att inte missa något: håll er uppdaterade via mina Instastories. Jag uppdaterar så fort jag får info! Redan vid det första eventet blir 11 lag 9, så nu är varje poäng viktig!

TEAM EVENT 6

”Sprint course relay” heter dagens första event, och allt vi vet är att det ska gå fort, att lagen genomför det som en stafett och att det kommer vara någon form av slutspelsträdsupplägg. Om de bara ska springa, genomföra någon hinderbana, putta något framför sig… ja, det har vi ingen aning om i nuläget.

(OBS, individuella kör något liknande, och där kapas 50% av de tävlande så enbart 10 per kön återstår. TUNGT!)

LEADERBOARD INFÖR DAG 3

Som ni ser har regerande mästarna Mayhem Freedom dragit från rejält, men mycket kan hända när poänghoppen nu blir större. Vill ni påminnas om hur poängfördelningen sker, kika här. Det röda strecket är läskigt, och det enda som gäller är att hålla sig över det. Vi vet att första cutten kommer efter dagens första event, men kanske ryker ytterligare två lag efter det andra – det återstår att se!

ANVÄNDBARA LÄNKAR

Livestream (med studio och engelska kommentatorer) – https://www.youtube.com/user/RogueFitness/videos

Leaderboard https://games.crossfit.com/leaderboard/games/2019?division=11&sort=0&page=1

Eventshttps://games.crossfit.com/workouts/games/2019?division=11

COACHENS ORD

Igår var en märklig dag. Alla elimineringar som skedde har gjort att atletutrymmet behind the scenes fyllts av ångest och tårar – så många har fått lämna, och några av de stora namnen som tidigare år varit med i toppstriden är redan borta. Brent Fikowski, Jonne Koski, Lukas Esslinger, 3 av 4 herrar med efternamnet Smith… ja, det nya elimineringssystemet har verkligen varit skoningslöst.

När det kommer till lagdelen har vi pratat en del om hur tävlingarna är utformade. Tidigare år har man kunnat hjälpa varandra, taktiskt para ihop, matcha och toppa, men nu ska alla fyra genomföra allt samtidigt, vilket ställer högre krav på att alla behöver vara extremt bra på… allt. Precis allt. Givetvis är det inget fel med detta – snarare tvärt om. Det är ju såhär en lagtävling SKA vara!

Igår gick Alex och jag runt i det som kallas Vendor village, där olika företag låter en testa bars, hopprep, skor och köpa grejor till förmånliga priser. Vid två tillfällen kom svenskar fram och hejade, pratade och tog bilder med oss (ja, även coach) – SÅ vansinnigt kul! Blir varm i hjärtat av alla fina ord (även ni som skickar DM) och kommer leva på den här gemenskapen länge. TACK! Håll nu tummarna för laget idag. HELVETE, vad jag vill att de ska få skörda frukt av allt sitt slit nu!

I starkt behov av en dusch,
Coach Boltenstern

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sofia 3 augusti 2019 at 13:02

  Games-brevet kan ju vara bästa formatet, så kul att följa! ?

  • Reply Isabel Boltenstern 4 augusti 2019 at 00:42

   TACK, vad kul att höra! <3

 • Reply Louise 3 augusti 2019 at 15:16

  Väntar med spänning efter varje ny uppdatering, bara älskar att du skriver för oss alla!! Du är grym! ??
  Nu jäklar ska vi heja fram dom allt vi kan här hemifrån! ??

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.