Resor

guldklimpen rotterdam

15 september 2016

när min kollega skickade ett sms med texten ”VI SKA ÅKA TILL ROTTERDAM” för några veckor sedan blev jag överlycklig. vi fick tio dagar här med OS-kvalet i våras, och jag blev helt betuttad i denna stad då. och nu är vi här igen! i den roald dahl-inspirerade staden med sinnessjuka byggnader man bara ÄLSKAR att titta på. smakprov så ni inte tappar suget:

det är så konstigt. tittar man åt ena hållet ser man en gammal kyrka som andas rom, andra hållet ett par pippi långstrump-hus som är vinklade rakt ner i backen, och bredvid den: någon funkisvariant med super mario-rör på toppen. det är underbart! rotterdams stadsarkitekter kan inte varit helt nyktra när de bestämde sig för att låta ALLA göra som de behagade – och det är vad som är det bästa. det är svårt att veta om man är i en riktig stad eller i astrid lindgrens värld.

isabel-boltenstern-rotterdam

(en liten venedig-flod möter engelskt bankhus framför en USA-skyskrapa.)

och här då: detta är taket på saluhallen som ligger mitt i staden. life goals att ha en räka och en sockerärta i taket på sitt framtida hem. och fönsterrutor som leder till kontorslokaler och lägenheter – HUR sitter de där försterrutorna om man ser det inifrån? snett nere på golvet liksom? älskar det här. ÄLSKAR! känner mig som en del av kalle och chokladfabriken!

isabel-boltenstern-rotterdam-saluhall

dock märkligt att min hotellrumsnyckel har en duschstönande brud på sig. det vittnade åtminstone om att min vistelse skulle kantas av välbehag – vilket den gjorde i den mening att det igår var onsdag. och som regeln säger; på onsdagar ska man unna sig saker. niklas och jag tog #unnsdag till en helt ny nivå när vi tryckte i oss denna magnifika skaldjurshistoria på kvällen. stället heter opporto för er som någon gång har vägarna förbi.

isabel-boltenstern-rotterdam-opporto

anledningen att vi är här stavas europa league. ikväll ska vi göra feyenoord mot manchester united, och vill ni kika är det kanal 9 som gäller klockan 18.30!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.