Mat

Hemmagjord pizza – 3 olika smaker!

18 mars 2018

TITTA PÅ DEN HÄR PIZZAN! Titta på den! Ursäkta min upphetsning, men igår var Ida och Robin här på besök och vi gjorde hemmagjorda pizzor med olika lyxiga toppings. Inga sketna Hawaiis här, inte! Hojta om ni vill ha recept eller så.

isabel-boltenstern-hemmagjord-pizza-51+

Jag passade på att fota sjuttioelva bilder, så låt oss gå igenom hur skapandet såg ut – och hur fantastiska pizzorna blev! Degmästaren Robin, som till vardags knådar människor i sitt naprapatyrke, hade nu knådat gluten. Och ja, till vänster skymtar ni en flaska bubbel för denna supermiddag skulle inte kränkas med kranvatten.

isabel-boltenstern-hemmagjord-pizza-24+

Alexander hade preppat alla tillbehör. Olika charkuterier, ostar, lökar och annat smått och gott.

isabel-boltenstern-hemmagjord-pizza-10+

En av pizzorna blev med chèvre, rödbetor, pinjenötter och honung. På det: basilika som Alex här knipsar över. Scrolla överst igen för att få en inzoomad beautyshot på denna godbit. I julklapp 2016 gav jag Alex en baksten, men ville att han själv skulle välja ut den. Det tog tills nu – mars 2018, men resultatet blev enastående!

isabel-boltenstern-hemmagjord-pizza-49+

Nästa pizza är min personliga favorit – löjromspizza! När vi gick på jakt efter löjrom i butiken hittade jag någon ICA-caviar. Den såg likadan ut, och tyvärr är jag för fattig för att förstå skillnaden. Såhär såg den ut i sexigt skärpedjup:

isabel-boltenstern-hemmagjord-pizza-33+

Men KOLLA på denna gudomliga skapelse?! Kan inte begripa att vi till midsommar tragglar i oss sliten sill och potatis när DET HÄR alternativet finns! Smakerna var helt ljuvliga och jag hade kunnat klämma två sådana här helt allena. När rätter som denna finns förbannar man sin mättnadskänsla.

isabel-boltenstern-hemmagjord-pizza-34+

Fångade Ida på bild när hon hade romantiskt ögonblick med pizzan – BUSTED!

isabel-boltenstern-hemmagjord-pizza-ida1+

Förstår inte hur någon av mina Instabilder i framtiden ska klå DEN HÄR:

isabel-boltenstern-hemmagjord-pizza-35+

Sidospår men rolig händelse: när Ida och Robin precis hade äntrat lägenheten konstaterade jag att det enda vi vunnit på julklappsspelet som vi faktiskt använt var en kork-isättare till flaskor med några härliga horn på. En sådan man sätter i för att inte gå miste om bubblor, ni vet. På bilden till vänster säger Robin ”NÄÄÄE” på bästa skånska efter att han slitit sönder ovan nämnda kork-isättare – och därefter ett apatiskt stirrande ut i intet av skam. Skrattade så jag grät!

isabel-boltenstern-hemmagjord-pizza-1+

Okej, sista bilden på löjromspizzan innan vi går vidare till den sista skapelsen…

isabel-boltenstern-hemmagjord-pizza-42+

…som var den här! Mozzarella, mozzarrella, mozzarella och tryffelolja! Efter gräddningen la vi dessutom på olika sorters chark och ruccola – also known as senapskål.

isabel-boltenstern-hemmagjord-pizza-+

Så med denna bild avslutar vi jordens längsta inlägg om hemmagjorda pizzor, men jag måste återigen förtydliga att detta var det godaste jag ätit sedan 2008. Det går inte att välja ut en favorit av dessa tre pizzor – de alla hade något extremt tillfredställande.

isabel-boltenstern-hemmagjord-pizza-46+

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.