Bokskrivande

Hjärnkontoret på speed

13 mars 2018

För att vara en person som i princip kan somna på två sekunder har jag de senare nätterna varit UR BALANS. Den stora anledningen tror jag hänger ihop med att jag tagit tag i bokskrivandet och därför satt igång hjärnkontoret på högsta spinn. När det väl är dags att sova fortsätter jag spåna vidare på alla roliga trådar jag bäddat för under dagen. ”Bäddat för”. Sömnrelaterad humor.

Natten till måndag somnade jag vid tresnåret efter att ha försökt från elva. Så fort jag kom på en idé, oavsett om det var en ynka mening eller ett helt förbaskat kapitel, så var jag tvungen att skriva ner det för att inte gå miste om the precious idea – vilket jag absolut inte ångrade när jag väl satte mig vid word-dokumentet på morgonen.

Jag är så van vid att sova ungefär nio timmar per natt, så min post-utbrända hjärna var lite orolig för att hela gårdagen skulle vara förstörd. ICKE SA NICKE. Istället var hjärnan som på speed hela dagen – det absolut närmsta jag kommit mitt pre-utbrända flow på fyra år. En ständig kanna kaffe stod på plattan och jag skrev konstant fram till tolv. Åt matlådemat. Fick kämpa för att inte snegla på mina papper under tiden.

isabel-boltenstern-dator

Satte mig därefter och skrev igen. Nästa gång jag vände blicken mot klockan var den 17.30. VAD – I – HELSIKE!

Inatt vaknade jag av att kugghjulen satte igång (och min kille snarkade) 04.10. Det är ingen långsiktig överlevnadsstrategi, men för stunden älskar jag den för att det påminner om den hederliga skoltiden när man dagen innan en inlämning stannade uppe hela natten för de märkligaste och bästa idéerna. Hjärnan och kreativiteten hamnar i en annan rytm, på något vis.

Nåväl. Nu ska jag ta vid där gårdagen slutade. För er som är sugna på att följa processen har jag nu skapat en ny bloggkategori – bokskrivande!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.