Livet

JAG: en teknisk olycksfågel

3 juli 2019

Tips till er som skive bok elle på något vis använde daton som abetsedskap: tappa den inte i maken så att en mycket viktig tangent fösvinne. Då låte det som att ni ä smålänninga i allt ni gö.

Okej, resten av blogginlägget skriver jag nu via mobilen för allas trevnad. För någon vecka sedan druttade min dator i golvet, och eftersom jag har deadlines var 14:e dag har jag inte riktigt tid att lämna in den på lagning. Skärmen är sprucken, men det kan jag leva med. R:tangenten däremot, gör allt lite jobbigare. Givetvis trillade den av 24 timmar innan deadline (also known as: tidpunkten då 90% av texten skrivs).

Veckans andra tekniska haveri kan jag inte lasta mig själv för. Jag behöver inte outa flygbolaget (som jag generellt gillar), men jag kan avslöja så mycket som att det börjar på S och slutar på AS. För tre dagar sedan skulle jag boka en t/r till Chicago för att kunna åka till Crossfit Games (som jag skrev en massa om här). Jag hittade en direktbiljett för 6.000 och bokade direkt. Det enda problemet var att jag vid betalningen fick upp TEKNISKT FEL, och fick göra om hela processen. Då hade biljettpriset gått upp två tuss, antagligen för att min ”bokning” som inte hade gått igenom låg kvar i systemet. Men eftersom jag desperat behövde boka tänkte jag att 2.000 kronor inte var hela världen, så jag försökte boka igen.

TEKNISKT FEL. Och pang, så var biljetten ytterligare 1.000 kronor dyrare. Dagen därpå gick jag in för att se om balansen återställts, vilket den inte hade. 9.000 spänn fick jag då punga ut – ELLER VÄNTA NU LITE! Det gick ju givetvis inte då heller. Nu var priset uppe i härliga 11.500, och jag ringde kundtjänst som ”tyvärr inte kunde hjälpa mig” vilket gjorde att jag frustrationsskrek och därefter bokade biljetten till nästan DUBBLA PRISET än vad det kostade när jag försökte första gången. Visst blir man glad?

breathe

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Malin 3 juli 2019 at 21:31

  det där med SAS är så otroligt lågt av dem men JÄTTEVANLIGT. de flesta flygbolag sparar cookies på sina hemsidor och kan då se hur många gånger du gått in. därefter höjer dom priset för varje gång. det är ett sätt att få människor att boka så snabbt som möjligt, utan att tänka efter.
  jag veeet ju inte om det är det som skett, men det låter lite så. antagligen därför kundtjänst inte kunde hjälpa dig heller.

  kanske surt så här i efterhand – men rensa dina cookies och internethistoriken varje gång du gått in på en sån sida. det borde hjälpa!

  • Reply Marie 5 juli 2019 at 14:06

   Pre is så. Jag brukar byta browser eller dator ?

 • Reply Emilia 4 juli 2019 at 18:13

  Det där hände mig också fast med en biljett till London som steg från 1100 till 4000kr. Jag raderade hela historiken och gick in via Safaris ”privata-surf”-läge efter ett par timmar. Då var allt som att börja om från början och priset betydligt rimligare.

  Om man vågar ha is i magen är det helt klart värt att vänta, känns som att det är systematiska ”fel” lite när som…

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.