Bokskrivande

Jag gästar Träningspodden!

1 maj 2020

Jag känner mig helt lyrisk – idag släpptes det senaste avsnittet av Träningspodden, som jag gästar! Avsnittet heter ”220. Om utmattning med Isabel Boltenstern” – så sök reda på det i diverse poddappar eller klicka HÄR för att öppna i Podcaster-appen (som jag använder).

Jag lyssnade på avsnittet och tyckte det var så jäkla bra, om jag ska vara ärlig. Det är den perfekta mixen mellan underhållande och utbildande, roligt och allvarligt. Precis så jag vill att saker och ting ska vara! Vi är tre personer med mundiarré, så jag skrev ner lite hålltider för de olika ämnena vi berör:

00:00 – introduktion och presentation
06:50 – startskottet på utmattningsämnet
09:30 – om tv-jobbet, hur Jessica och jag gått samma väg
12:50 – balansgången i att prestera – höga toppar och djupa dalar
15:50 – kickarna av livesändningar
19:45 – att leva med en elitidrottare
23:35 – om ”lycka till med resten av livet” – varför heter boken så?
31:00 – utmattning som ett svart hål – att inte minnas
34:25 – utlösande faktorerna till varför man blir utmattad
38.00 – känslan att vara oumbärlig, ”bita ihop”-mentalitet och höja ribban för alla andra
44:50 – ”typiskt kvinnligt” – att vara plikttrogna, underrepresenterade och tacksamma
48:55 – träning innan, under och efter utmattning
57:00 – jämförelsehets inom träning – speglars förbannelse
01:12:40 – läser en snutt ur boken
01:15:30 – tävling – vinn ett ex av boken via Träningspodden!

Klicka på bilden för att komma till avsnittet!

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Emma 2 maj 2020 at 08:49

  Älskade detta avsnitt. Tog en lång promenad och njöt av varenda sekund. Jag själv känner igen mig i mycket men kör bara på, tillåter mig själv inte att VILA. Du borde även podda mer, bara om du har energin till det såklart. Annars kanske gästa mer! Beställde i alla fall hem din bok på direkten. :)

  Ha en fortsatt fin helg! :)

 • Reply Agnes 3 maj 2020 at 09:41

  Så bra avsnitt!!! <3

 • Reply Emma i Sthlm 5 maj 2020 at 08:44

  Du är ju helt underbar! Wow!

 • Reply Maja 5 maj 2020 at 10:19

  Jag har inte hört din historia tidigare, o var inne på din blogg första gången nu. Jag har, som tyvärr så många andra, varit i samma situation o fick nästan en käftsmäll av igenkänning. Tänk om jag läst det du skrivit innan. Huden i ansiktet också. Fick tårar i ögonen. Min hy är bättre, men jag har ärr efter acnen som väl i bästa fall påminner mig om att ta det lugnt varje morgon… Det är tuffare ibland o mindre tufft ibland. Tack för att du delar med dig och finns för oss!

 • Reply Malin 5 maj 2020 at 18:43

  Blev så inspirerad av avsnittet att jag gick till Akademibokhandeln och köpte boken under tiden jag lyssnade på det :) Ser fram emot att läsa den!

 • Reply Hanna 6 maj 2020 at 13:01

  Kan inte du göra en video om att ta sig tillbaka till arbete/plugg efter utbrändhet? <3 Tips och råd? Det är så jäkla svårt eftersom man hela tiden är fartblind och märker inte ens när man gör för mkt förräns det är för sent o man mår piss…

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.