Livet

Jag lämnar ELLE

30 oktober 2019

Som rubriken avslöjar har det blivit dags att röra på sig! Det senaste året har jag gått i tankarna att antingen lägga ner bloggen helt, eller att flytta den till min egen plattform, och nu har jag äntligen tagit ett beslut. Från och med nu hittar ni bloggen på isabelboltenstern.com!

Det finns egentligen tre anledningar till varför jag återigen vill vara egen, men den stora anledningen handlar om influencer marketing. Jag vill inte känna mig pressad att göra reklam för müsli, hårspray och hudkrämer jag aldrig provat. Mer om det strax. Låt oss först gå igenom anledningarna lite mer grundligt, i eskalerande betydelseskala:

1. Jag behöver avdramatisera bloggandet

”Varför gör jag alla hobbies till jobb, och varför dödar jag allt jag tycker om genom att göra det till måsten?” Så skrev jag i ett inlägg i februari, och bloggen var det som puttrade i bakhuvudet. Förr var bloggandet bara en rolig grej, men när jag signade med ELLE blev det en apparat där någon räknade med X antal inlägg i månaden, och då blev det snarare en press att levererar material som kunde få spridning. Ribban höjdes, vilket gjorde att hjärnan låste sig och allt kantades snabbt av känslan att ”det här är inte bra nog”.

2. Jag vill ha det klutterfritt

Det här måste låta som en absurd anledning, men jag gillar när hemsidor är raka, rena och fina. Fria från skräniga blinkande annonser, utan helsidor av LED-tv-reklamer och upploppande videoklipp från Audi. I min egen regi kan jag välja att inte ha något annat än just blogginnehållet, och det känns väldigt harmoniskt.

Dessutom gillar jag ju att koda hemsidor och lösa små tekniska problem om fredagskvällarna, vilket jag får chans till nu. Jag kan skräddarsy och designa om direkt när problem uppstår, och behöver inte invänta ett tekniskt team när något skiter sig. (Och nu när jag precis flyttat bloggen tillkommer säkert 2398572 barnsjukdomar, så skriv i kommentarsfältet om något ser konstigt ut!)

3. Jag är något fed up med hela samarbetsgrejen

Förr bloggade jag roliga anekdoter, GIF:ar från träningen och tankar om utmattning, men på portal handlar allt om pengar in och ut, samarbeten som behöver göras för att den ekonomiska kalkylen ska gå ihop. Så ÄR det ju när man bloggar för ett företag, och jag trodde att jag ville vara en del av det, men med facit i hand känns det inte bra i magtrakten.

Jag vill inte göra samarbeten med vem som helst, men förstår samtidigt att mitt bloggande inte finansierar sig självt. Varje gång säljteamet pitchat samarbeten jag tackat nej till har jag känt deras besvikelse, och det har inte varit speciellt härligt. Jag har alltså fastnat i ett limbo mellan att ha dåligt samvete eller tumma på mig själv.

Det senaste året har influencer marketing fullkomligt exploderat, och jag har blivit så trött på det. Hur varje människa med över 1200 följare gör reklam för sheetmasks och kosttillskott för enbart produkter i utbyte, hur allt kretsar kring att konsumera mer mer mer. Jag vill backa från det där. Man ska köpa saker när man behöver de, men att vi som bransch skapar ”behovet” att ha en Foreo-borste för 2.200 kronor att ta bort sminket är ju helt absurt.

Om det makes any sense vill jag göra samarbeten, men bara om de känns 100% rätt. Jag älskar samarbetet jag pitchade in och gjorde med Clas Ohlson, eller det långsiktiga jag har med SOC. De känns helt rätt. Jag har skräddarsytt allt själv och det jag säger om produkterna kommer från mig, inte en pitch där man får välja mellan 3 punchlines framtagna av en reklambyrå.

Så nu har bloggen backat några steg, från det karriäristiska inkomstbringande till det soffliggande vardagliga. Det känns härligt tycker jag, att bli lite mer true to myself, och jag hoppas att ni kommer tycka om att hänga här på nygamla bloggen ändå! Ni som använder RSS-läsare, Bloglovin’ och liknande – glöm inte att koppla om i era läsare!

Sist men absolut inte minst: tack ELLE och framför allt Lisa för att jag fått gästa finrummet i 2 år!

You Might Also Like

33 Comments

 • Reply Jag lämnar ELLE | Isabel Boltenstern 30 oktober 2019 at 11:54

  […] har skrivit lite utförligare där om varför jag byter tillbaka till egen plattform, och från och med nu hittar ni alltså alla […]

 • Reply Api 30 oktober 2019 at 12:28

  You go Bolten! <3

 • Reply Emilia 30 oktober 2019 at 12:50

  Heja dig – du är klok som en bok!

 • Reply Åsa 30 oktober 2019 at 12:51

  Så glad att du inte slutar blogga, det här känns helrätt!

 • Reply Angelica Meurk 30 oktober 2019 at 13:08

  Alltid gillat dig men nu växte du ännu mer i mina ögon!!! Heja dig!

 • Reply blåmesen 30 oktober 2019 at 13:49

  Åh vad härligt!

 • Reply Anna 30 oktober 2019 at 13:51

  Grymt gjort tjejen! Detta kommer bli så bra??

 • Reply Malin 30 oktober 2019 at 13:51

  Ja! Det känns superspännande att du bestämt dig för den här nya vägen och det ska bli roligt att få fortsätta följa dig.

 • Reply Josefin 30 oktober 2019 at 14:16

  Wow! Helt rätt! Jag har mer eller mindre lämnat din blogg sen du började blogga för Elle förutom en snabbglans en eller två gånger i månaden men nu känner jag mig taggad att bli en mer aktiv läsare igen. När det blir mer personligt och inlägg utan press på att leverera! Way to go! :)

 • Reply Anna 30 oktober 2019 at 14:33

  Så himla bra!

  • Reply Marie 30 oktober 2019 at 22:01

   Så starkt av dig!

 • Reply Emma 30 oktober 2019 at 14:47

  Du är ju så underbart bra på att formulera dig! Älskar att läsa dina texter och funderingar. Hänger med dig vart det än när av ❤️

 • Reply Anna 30 oktober 2019 at 15:41

  Nice!!

 • Reply Astrid 30 oktober 2019 at 15:49

  Känns som ett så klokt beslut!
  På samma tema blir jag alltid lite besviken när bloggare jag gillar börjar göra sin blogg till sin karriär, för då handlar ju bloggen om bloggen så att säga. Följer inte bloggar för att få ett visst antal inlägg levererade utan för att få lite inblick hos någon annan och lite mer insikt i mig själv.
  Heja dig som vågar gå mot strömmen!

  • Reply Lina 31 oktober 2019 at 08:07

   Heja heja! Så bra ?

 • Reply Sandra 30 oktober 2019 at 16:32

  Såter bara WOW!! ? ser farm emot din alldeles egna blogg ☺️???

 • Reply Frida 30 oktober 2019 at 17:06

  Ja vad kul!! Har ?-favoritat dig så jag inte missar något. Så bra att du tar avstånd från köphetsen, och att du väljer att satsa och fokusera på ÄKTA vara.
  Heja dig!
  Glöm inte att vi ska dreja : ), till våren kanske?

 • Reply Jenny W 30 oktober 2019 at 17:43

  Klokt beslut! Och helt ärligt börjar jag som läsare av bloggar och instagram också bli jäkligt less på alla samarbeten som är Överallt Hela tiden. Det börjar kännas så uttjatat. Ser fram emot dina inlägg här :)

 • Reply Yui 30 oktober 2019 at 18:47

  That’s great! (i will not miss their ads) I love that you can use your own name as the site address. It’s very cool?

  p.s. Fyi, there’s a strange string of words+link below your profile and above the ”PRENUMERERA & FÖLJ”box :)

 • Reply Stina P 30 oktober 2019 at 19:52

  Heja! Så befriande att du väljer din egen väg och blir självständig. Jag har ingenting emot samarbeten, men de måste kännas äkta och när samma produkt dyker upp i ”rekommendationer” överallt blir jag bara matt…. Jag har aldrig kommenterat innan, men såna här kloka beslut måste få uppmärksamhet och credd!

 • Reply Berra 30 oktober 2019 at 20:09

  Bra gjort! Nån som vågar!

 • Reply Magdalena 30 oktober 2019 at 20:33

  Helt rätt! ?

 • Reply Michaela 31 oktober 2019 at 14:57

  YAY! Har saknat den här bloggadressen och den cleana designen. En fröjd för ögat!

 • Reply Fanny Roethlisberger 1 november 2019 at 09:53

  Tänk det var PRECIS samma tre skäl jag hade när jag gick tillbak till att vara ”egen”. Jag har ärligt talat fortfarande inte riktigt landat i vad jag exakt ”vill” med bloggandet. Men för mig är det så mycket en ”magkänslegrej”, liksom. Precis som det var när jag bestämde mig för att backa några steg och bara vara själv igen.
  Jag tror du fattat helt rätt beslut. Och om det i framtiden dyker upp andra, nya möjligheter att signa och det känns rätt så är det ju inget som hindrar att du gör precis det. Inget är skrivet i sten liksom. Men for now, tror jag du fattat helt rätt beslut. STOR KRAM

 • Reply Linnea 1 november 2019 at 10:14

  Så inspirerande! Grym är du!
  Kram och trevlig helg:)

 • Reply Frida 1 november 2019 at 10:47

  Ja!!! Jag är så fullkomligt trött på all influencer marketing att jag snart spyr. Inget känns äkta nu för tiden. Konsumtionshetsen måste fan dö. Älskar att du lämnar allt detta och gör din grej igen – kommer läsa bloggen med glädje nu!

 • Reply Tobbish 1 november 2019 at 15:57

  Låter som helt rätt beslut! Jag fungerar likadant när det handlar om att blogga (eller göra saker överhuvudtaget).

  Nu har jag aldrig varit i närheten av finrummet, och min blogg har legat på is i flera år, men ska andra människor, och i synnerhet affärsstyrda människor säga åt mig vad jag ska skriva eller säga så… jag hade nog inte klarat två år, om inte affärerna varit något jag själv känt att jag stått bakom till 100%.

  Säger som många andra, jag kommer läsa mer nu! Okej, nog för att jag inte läst så mycket innan, men jag har tittat in, och motiveringen till ditt beslut gjorde att det känns mer rätt än någonsin att bli en mer regelbunden läsare!

 • Reply Mimi 1 november 2019 at 19:22

  Hatten av till dig! Heja dig!

 • Reply Malin Backsäter 5 november 2019 at 18:29

  ÄLSKART! Hejja hejja ????

 • Reply Frida 6 november 2019 at 11:20

  Du ÄR min favorit”influencer” 100 % nu alltså. Håller med om allt du skriver. Det kommer att ligga ett sådant lugn om din blogg nu, vilket man inte finner någon annanstans nuförtiden. Wow, vad glad jag är över ditt beslut. Heja dig.

  • Reply Isabel Boltenstern 6 november 2019 at 22:56

   TACK, Frida <3 vad glad jag blir! Som sagt: jag kommer fortfarande göra samarbeten men MYCKET färre och enbart de jag själv verkligen vill göra. Jag är inte felfri, men detta kanske är ett steg i rätt riktning mot att bli lite bättre. Tack för peppen!

 • Reply Renee 1 maj 2020 at 20:34

  Hittade till dig under min löprunda med Träningspodden idag och tänkte : ”Vilken härlig och klok tjej.! Måste läsa hennes bok. ” Och nu när jag läste det här, fast jag har en son i din ålder, du blev min girl crush:-) Lycka till med resten av livet! Kram

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.