Jobb Resor

jag och ståtliga byggnader

24 november 2016

okej, för er som har noll intresse av varken mitt tryne eller fräsiga monument är det läge att stänga ner datorn. eller åtminstone klicka bort från min blogg. jag är nämligen i paris på inspelningsresa och det är LJUVLIGT!

slitigt, men ljuvligt.

isabel-boltenstern-paris-louvren-chevre

DAG ETT bjöd på lite magkittel. när jag har spännande saker på gång sover jag vansinnigt dåligt, och när hotellrummen erbjuder 35 grader och enormt duntäcke blir det ännu värre. så vid 05.30 insåg jag att det var lika bra att slå upp ögonen och köra igång dagen.

dagens första anhalt var louvren, och… mer än så får jag nog inte säga. så tillåt mig istället berätta om första parismåltiden som var den där chèvrebiten där uppe. eller ja, det var TRE ihopsmälta chèvrebitar som smakade så ljuvligt att jag funderade på att beställa in en till.

men för att bara nämna något mer om louvren: heliga graalen, så magnifikt det var! speciellt när solen gick upp över byggnaderna och gav jordens mest filmiska ljussättning. foto-danne blev glad.

isabel-boltenstern-paris-louvren

DAG TVÅ är alltså idag, och vädret var snäppet tråkigare idag. vi snackar fortfarande 13 plusgrader, men en jämngrå himmel gör sig ganska färglöst (well) på film. första anhalten blev triumfbågen som jag här nedan presenterar mitt finaste.

isabel-boltenstern-paris-triumfbagen

dags för nästa selfiemoment: eiffeltornet! jag har varit i paris när jag var yngre, och mindes eiffeltornet som en lite blaha-upplevelse. men när jag idag såg den ståtliga fallossymbolen uppenbara sig på håll blev jag lite pirrig. och fan vad fin den är! men bara på håll. kommer man närmre var den inte så grann.

isabel-boltenstern-paris-eiffeltornet

och hur går det med utmattningen, kanske någon undrar? jo, det går. dagarna är långa men jag är en superchamp på att låta danne äta middag ensam (jag har 100-procentig frånvaro). för lite sådär blir det, att man ger på ett ställe och drar sig undan på ett annat. mitt humör svänger ganska rejält beroende på energinivå, men så får det vara. försöker intala mig själv att jag inte är ansvarig för att samtalsämnena ska flöda, att jag inte är reseledare och att jag inte behöver se hela paris på tre dagar.

men för att detta inlägg inte ska sluta i moll: DUR!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.