månadslistor

JUNI: Thailand, kimono och matchokultur

5 juli 2018

isabel-boltenstern-blogg-juni+

MÅNADENS HÖJDPUNKT:
Det är omöjligt att svara något annat än löpresan till Thailand med Joanna, Manne och Malin! Loppet var häftigt, men bäst av allt var att få uppleva så många sidor av Thailand i ett genuint ROLIGT gäng. Det var nog längesedan jag skrattade så mycket, och när snacket flyter på helt friktionsfritt behöver man heller inte använda energireserven som katalysator.

Bubblare i denna kategori: att Alex vann MK Open i Falun! Stolthetsmätaren i topp!

isabel-boltenstern-thailand

MÅNADENS BOTTENNAPP:
Den där känslan jag inte riktigt kunde sätta fingret på – att vara på andra sidan jorden och vara i total obalans med sinnesstämningarna på hemmaplan. Ni kan läsa mer om den snurriga nattanken HÄR.

MÅNADENS RESA:
Thailand! Men specifikt att landa på flygplatsen i Sukhothai där shuttlebussen ersatts med tivolivagnar, miljön är som en bättre stylad park och flygplatsbyggnaden inte har några väggar. Så långt ifrån en flygplats man kan komma, men ändå fullt funktionsduglig. 200 meter bort: en orkidéfarm. Bara en sån sak.

MÅNADENS KÖP:
Det kanske inte var ett av mina mest begåvade drag, att blogga om 10 kimonos jag önskade mig, tre dagar innan min födelsedag för att sedan åka rakt ut till Mall of Scandinavia och köpa en av de. Men det här settet kommer jag bo i framöver! Utstrålar jag inte en sjuhelsikes harmoni?!

isabel-boltenstern-kimono

 MÅNADENS LÄRDOM:
Att begära att tjejer ska ha skinn på näsan signalerar ofta att ”vi har en ganska risig matchokultur på det här företaget, så nu är det upp till dig att stålsätta dig mot skiten vi inte orkar gå till botten med”.

MÅNADENS POPULÄRASTE INLÄGG:
1. Utbrändhet har blivit en trend
2. När ska snubbar orka?
3. Juni genom åren

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Johanna Håkansson 6 juli 2018 at 05:40

  Bra inlägg! Jag har aldrig varit i tahiland men det med flygpltsen och cirkusvagnar låter lite annurlunda men som också kan vara kul som omväxling ??. Jag hatar med uttrycket ”Skinn på näsan”. Om man inte ser det i jobbsammanhang känns det lite som. ”Om jag/ eller någon behandlar dig illa lilla gumman så får du minsann ha skinn på näsan o stålstätta dig.. för jag/ vi den/ tänker inte sluta vara elak.. det är du som får skaffa dig mer skinn på näsan..” Folk som har sådana eller liknande åsiker har någon slags självinsikt att dom gärna trycker ner andra för att dom själva ska må bra..
  Men det är upp till dig att skaffa dig skinn på näsan. Sådana folk bör nab undvika om det går. Inga bra vänner

 • Reply Johanna Håkansson 6 juli 2018 at 05:44

  Håller med HATAR skinn på näsan uttrycket. Tar man det i ett icke jobbsammanhang sätt så känna det lite som att ”jag/vi vet att jag/ den andra beter sig dåligt mot dig och flera men det är upp till dig hur du hanterar det! Ståltt dig kvinna! (Vilket är fel, varför säger man åt den som blir illa behandlad att skaffa sig skinn på näsan?) När det borde vara personen som beter sig illa som fan ska sluta med sitt elaka beteende istället..!!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.