Mat

Kola- och chokladsnittar

26 februari 2020

Igår var min vän Sara här på besök, och hela hon är som en romantisk film. I Saras sällskap dricker man te, tar skogspromenader, tittar på Harry Potter-filmer och bakar kakor. Precis allt detta, plus att hinna med en sväng på bokrean, gjorde vi igår!

Först gjorde vi en plåt kolasnittar som blev perfekt sega! Vi följde detta receptet från ICA, men ett tips är att dubbla (eller trippla) för att få en mer rimlig mängd. De fick svalna några minuter på plåten, men de behövde fortfarande vara varma för att inte smula sönder när vi skar. Viktigt!

Efter två timmars spring över stockar och stenar var Ingrid utslagen i soffan. Det är så härligt att hon funkar så bra lös, att vi inte ständigt behöver ha henne kopplad. Det enda man behöver vara uppmärksam på är harar, som det kryllar av här.

Tillbaka till bakandet! Två plåtar chokladsnittar gjorde vi också. Vi följde Karin Laserows recept från Hela kändis-Sverige bakar, och detta recept räckte till ungefär 60 snittar.

Kolareceptet var bättre, tyckte jag. Chokladsnittarna blev mycket torrare och… smuligare? Däremot smakade de FINEMANG imorse, när de legat och göttat till sig i en kakburk över natten.

Chokladsnittar har något speciellt över sig. Min mormor brukade baka dessa när min bror och jag var små, så jag tänker alltid på henne när jag äter de. Fina lilla mormor <3

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply johanna 27 februari 2020 at 09:19

  Åh kolasnittar, kan vara en av de bästa kakorna ändå!

  • Reply Isabel Boltenstern 3 mars 2020 at 08:48

   De är så vansinnigt sega och fina! Ett tips är att lägga de i frysen och äta de direkt därifrån. De blir bara lite svala, men annars precis samma känsla!

 • Reply Erica 27 februari 2020 at 15:16

  Det är ju så gott med kolasnittar! Jag testade att baka kanelbullesnittar i höstas — magiskt gott!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.