Video

Kort stubin och irritation

6 november 2017

Denna veckas video är inte som de tidigare. Jag bestämde mig för att lyssna på orken och inte göra något over-the-top-flashigt, utan mest koka en kopp te och rabbla allt jag tänkte på. Så här har ni några minuter där jag dividerar om att vara lättirriterad när man har slut på energi, hur stubinen blir kortare och att det sätter igång en gedigen ångestspiral.

You Might Also Like

25 Comments

 • Reply H 6 november 2017 at 10:07

  Hej! Först vill jag tacka för din video med staplarna härom veckan. Den satte verkligen fingret på något som jag kämpar med hela tiden, nämligen att typ inse att man har sina fyrtio rutor och varken mer eller mindre, OCH att man måste räkna med dödskallefaktorn också. Jag vill gärna lägga c:a 11 rutor per kategori, och eftersom jag är en person som i perioder har dödskallekategorin full pga lever med ångest blir det… svårt. Man vill ju gärna prestera på topp TROTS att kroppen skriker av ångest. (Smart, eller hur :))) ) Så nu försöker jag ta hänsyn till livet som det är och har till och med rent grafiskt ritat upp en liknande tabell i min bullet journal för att, typ, kunna kolla läget och inte göra för mycket. Så ja, tack för det!
  Känner igen mig i den här videon så himla mycket också. Hoppas att din dag/vecka blir bättre! Jag tycker att du är (=verkar) grym.

  (Drar mig alltid Så Himla Mycket för att kommentera på sociala medier, för jag känner mig Så Himla Awkward när jag gör det. Men nu har jag gjort det här – yay!)

 • Reply Sofia 6 november 2017 at 10:12

  Din ärligaste och helt klart bästa video hittills!! Du är inte ensam om att känna precis allt det där. Ta hand om dig <3

 • Reply Sandra Udd 6 november 2017 at 10:21

  Du är så bra! Tack för att du bara är dig själv o högt erkänner för alla att de e skit ibland. Är själv sjukskriven sen några år nu pga utmattning o känner igen mig i så mycket av de du tar upp. Även om jag såklart älskar den härligt sprudlande Isabel som säger roliga saker o lägger upp felfria videos så gillar jag de här avskalade o nakna minst lika mycket om inte mer, personligen skulle jag älska att följa dig en dag i en vlog där du säger de som poppar upp o inte e föreskrivet eller regisserat o tror många som följer dig kan hålla med. Ibland måste vi släppa på all prestation o bara göra sånt som är roligt oxå! Kram på dig, du är bäst! (Såhär spenderar j ag 80% av min tid just nu. ) https://uploads.disquscdn.com/images/da78d2cce85505f4aba74fb7f4b9c207b6b1ee5674f8b57b898f906cba22aa51.jpg

  • Reply Isabel 6 november 2017 at 12:11

   Tack för din fina kommentar, det gör gott att höra att less is enough även om man någonstans VET det själv? Påminnelser som de där tas gärna emot. Njut av kisar och YouTube-klipp – bästa återhämtningen!

 • Reply Isabel 6 november 2017 at 12:12

  Tack <3

 • Reply Isabel 6 november 2017 at 12:13

  Men TACK för din kommentar! Är så tacksam att du tog dig tiden, och jag tycker det är så skönt (på något märkligt sätt) att veta att fler är i samma tankar som jag. Mindre ensamt… Staplarna är guld att bära med sig som en friendly reminder varför det ibland kan bubbla över. Kram!

 • Reply Sofia 6 november 2017 at 13:21

  Bra och mysig video, ibland är det enklaste bäst! Och kom ihåg att vi tittare förmodligen inte ser alla detaljer som du inte är ”nöjd” med, jag är bara glad när det kommer en ny video <3

 • Reply Anna 6 november 2017 at 13:44

  Men hej igenkänning! Precis allt du säger är jag just nu. Ångest inför allt jag inte hinner med, ångest inför det som kommer, missnöjd med allt jag presterar och samtidigt en sur jävel mot de som förtjänar det minst. Hur får man det att gå ihop liksom? 1000 bollar i luften men vill samtidigt bara gömma mig längst in i soffhörnet och inte låta någon nå en. Jag tycker du är så väldigt bra! Lätt bästa som hänt internet på väldigt länge :)

  • Reply Isabel 6 november 2017 at 16:27

   Tror vi båda får börja stryka saker som hänger över oss och sänka ribban för vad vi vill få gjort på en vecka/dag/timme.. Svår balansgång, men det är ju faktiskt det enda som kommer funka i det långa loppet.

 • Reply Isabel 6 november 2017 at 16:29

  Du har så rätt <3 tack för påminnelsen!

 • Reply Sofie 6 november 2017 at 17:51

  Hej!
  jag blev tipsad av en kompis att kolla på dina videos. Jag blev själv utmattad för ett år sen i december och har väl fortfarande svårt att se mig själv som så pass nedsatt som jag är. Blev åter sjukskriven 100% efter att läkaren provade höja mig till 75 och just nu känns vägen tillbaka till ett normalt liv så himla långt bort. Hjälper enormt mycket att kolla på dina videos och läsa på din blogg med alla små tips och trix hur du hanterar din vardag. Och nu vet jag inte riktigt vart jag ville komma med detta egentligen, men verkligen TACK FÖR att du så öppet delar med dig av din historia <3

 • Reply Julia 6 november 2017 at 21:33

  Hej fina du! Jätte mysig video! Vart är tekannan ifrån? KRAM PÅ DIG <3

 • Reply Linda 6 november 2017 at 22:12

  Håller med alla andra här :)
  Är helt övertygad om att alla vi som läser din blogg inte förväntar oss att alla videor ska vara ”perfekt”.
  Vi gillar ju dig och din ärlighet, och klokhet, oavsett!
  Heja dig Isabel!

 • Reply Tina 7 november 2017 at 08:37

  Men åh vad du är underbar! Du beskriver på pricken känslorna, tankarna och ångesten som sprider sig när arbetsbördan och pressen är för stor (oavsett om det kommer utifrån eller från sig själv) och stressen börjar krypa sig på. Det kan vara så svårt att se själv att man hamnar i dessa spiraler, trots om man varit där förrut (själv varit utmattad). Så tack för att du publicerade denna video. Idag ska jag stänga av jobbet vid 17 och lägga energin på kvällen på något roligt och inte sitta fram till 23 som jag gjorde igår. Och förhoppningsvis kunna vända en tråkig nedåtgående spiral. Tack för en välbehövd video!

 • Reply Daniella 7 november 2017 at 20:51

  igenkänning x 300000000
  Det bästa är att du skulle kunna få prata om typ disktrasor i 45 minuter och jag skulle ändå tycka det är det bästa jag har hört. Dina videos är det enda jag tittar på på youtube och blir alltid lika lycklig när det kommer nya klipp (OBS ta inte detta som ”du måste göra mer videos kritik”). Släpp pressen. Du är bäst! KRAM!

  • Reply Isabel 8 november 2017 at 15:54

   Haha, TACK! Hatar ju disktrasor så hade nog kunnat presentera en gedigen rant om dem, haha!

 • Reply Johanna 8 november 2017 at 14:11

  Wow Isabel. Det behövs inte mer än såhär. Detta känns äkta! Avskalat och ärligt, inte någon fejkad verklighet om att allt är tip-top. Du är ju inte mer människa än någon annan och alla mår vi piss ibland. Ta hand om dig, så ordnar det snart upp sig!! Stor kram

  • Reply Isabel 8 november 2017 at 15:52

   Tack och kram tillbaka!!

 • Reply Isabel 8 november 2017 at 15:51

  Tack för din kommentar, och håller helt med: har varit här förr men ändå blir man lamslagen på nytt när känslan kommer! Jag ska göra precis samma sak idag, 17.00 it is!

 • Reply Isabel 8 november 2017 at 15:52

  Tack, Linda! Det ska jag försöka påminna mig själv om :)

 • Reply Isabel 8 november 2017 at 15:55

  Hej! Den kommer från IKEA, om jag inte missminner mig helt!

 • Reply Alexandra Lehre 10 november 2017 at 19:44

  Herrejisses vilken igenkänning! Du satte ord på precis vad jag känner. Så fort det blir för mycket stress eller dålig energi, då går topplocket direkt. Och att ”fånga upp sig själv” i just det ögonblicket, andas och gå undan för att inte såra nära och kära, det hinner man inte, för det går på en hundradels sekund! Usch, hatar det!

 • Reply Helena 12 november 2017 at 19:58

  Så ärligt och rakt! Skönt att höra att man inte är ensam… Hade en sån dag igår där orken och humöret inte finns och det dåliga samvetet för att man inte orkar/kan göra det man vill eller andra vill att man ska göra. Du beskriver det så väl! Tack!

 • Reply Sofia Johansson 14 november 2017 at 19:06

  Wow vad jag behövde se denna video idag. Har gått med ångestkänsla i kroppen i flera veckor pga för mycket att göra och känner att jag tvingas göra många saker halvdåligt istället för att kunna göra några saker bra. Känner verkligen igen det där med att inte ens veta var man ska börja. Har också otroligt svårt att förlåta mig själv för de missar som kommer längs vägen men man måste ju lära sig att ge sig själv ett break. Tack för att du vågar vara öppen om sånt som är jobbigt!

 • Reply Linda Östensson 17 november 2017 at 09:07

  Ta hand om dig! <3

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.