Jobb Resor

lake louise day two+three

2 december 2016

hej från en kanadensiska vildmarken! just nu ligger jag platt på magen på mitt hotellrumsgolv efter att ha utmanat hans i en burpee-tävling. mer om detta senare, först ska vi spola tillbaka bandet några dagar!

isabel-boltenstern-lake-louise-3

för anledningen att vi är här i lake louise är damernas alpina världscup. två störtloppstävlingar och en super-g-historia ska vi klara av på bländande 72 timmar! på bilden ser ni expert-hans och de två svenska föråkarna, felix och alex!

isabel-boltenstern-lake-louise-4

första dagarna, innan tävlingarna rullade igång, gjorde vi reportage med vårt svenska hopp för helgen – kajsa kling. har ni SETT en finare inspelningsplats i era liv? för det har nämligen inte jag. ingen greenscreen, bara äkta jäkla natur. FINT!

isabel-boltenstern-lake-louise-5

men nu till det ni alla väntat på: burpee-tävlingen. jag förstår att ni knappt kan hålla er att höra hur det gick. för jag utmanade expert-hans på en burpee-stege – främst för att jag tänkte att det var den ENDA ”gren” jag kunde utmana en f.d. idrottsman och faktiskt ha en chans. men också för att jag aldrig gjort det, och tyckte det var en spännande kraftmätare.

upplägget var alltså att (på heltäckningsmatta) göra burpees på minuten – en burpee under första minuten, två under andra, tre under tredje osv tills man antingen ger upp eller inte hinner inom minuten. mitt enda mål var att klå hans, och vi båda nervositetsvettades inför denna livsavgörande uppgift.

de första sju minuterna var ganska trevliga, men därefter blev vi mindre flamsiga och yttrade färre ord. under 13:de minuten flåsade vi så väggarna fladdrade, och minuten senare stupade hans med en burpee kvar. detta gav mig ett extraliv, och jag bara KÖRDE på framgångsvågen att jag besegrat en människa som har sin egen wikipediasida. när jag klarat av 17 minuten var det exakt noll sekunders vila innan nästa rond, och då lade jag av eftersom armarna värkte och andningen var helt urballad. MEN JAG VANN?! kan inte begripa detta.

(är så glad att jag skriver ner detta så jag kan visa barnbarnen år 2062.)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Frida Ljungdahl 20 oktober 2017 at 15:34

  Nu har du också en egen wikipediasida https://sv.wikipedia.org/wiki/Isabel_Boltenstern
  Du är ju så bra att jag var tvungen att börja läsa din blogg från början. Tack och KRAM på dig

  • Reply Isabel 20 oktober 2017 at 20:27

   Haha, jag skrattade HÖGT när jag såg att någon kommenterat ett inlägg med ETT ÅR på nacken, gud så kul! Och sjukt nog såg jag det förra veckan?! ÄLSKAR! Kram!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.