Mat

Lättlagad frukost jag har dille på

14 mars 2018

Sedan jag kom hem från OS har jag varje morgon vaknat och haft grova cravings efter en viss sak. Det är ingen raketforskning, ingen smoothiebowl med mandeltjohej, inget over-night-oat-kalas och ingen 40 minuters tillagningstid. Håll i er, för här kommer den superbilliga svennebananfrukosten jag inte kan sluta älska:

isabel-boltenstern-frukost-agg-1+

Två expressvändstekta ägg, så att gulan håller sig rinnig. Ibland är det inte svårare än så. Full sprutt på spisen, därefter generöst med smör och när bubblandet lagt sig knäcks två ägg i. När kanterna börjat krulla sig och fått en gyllenbrun yta vänder jag, stänger direkt av plattan och låter de eftersteka i exakt så många sekunder det tar att hämta en tallrik.

Men hemligheten då?, undrar ni nu. Det finns två, och det första stavas svampsalt. Det vi har kommer från Spicy Dream och var en julklapp från Alex familj.

isabel-boltenstern-frukost-agg-5+

Den andra hemligheten (råkade skriva heligheten vilket hade varit en förträfflig felstavning) är mango-habanero-senap från Johnny’s! Nästan oförskämt lätt sätt att göra exakt alla simpla husmanrätter lite upphottade.

isabel-boltenstern-frukost-agg-6+

Och resultatet, som får det att vattnas i truten på mig i skrivande stund, ser ut såhär. Kan vi diskutera den perfekta gulan, som rinner ut lite lätt över tallriken? Och de krispiga kanterna som gör att det HÄNDER något? Plus den starka senapen och hur mättande, enkelt och gott det är? Okej, jag ska sluta promota något så patetiskt som två vändstekta ägg nu men ibland behöver det inte vara svårare.

isabel-boltenstern-frukost-agg-3+

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.