Mat

Lättlagad pasta med chorizo

7 februari 2017

Ungefär 99 kvällar av 100 tycker jag det är svintråkigt att ställa mig och fixa kvällsmat. Jag vet ALDRIG vad jag ska laga, så det blir ofta samma sak. Känner ni likadant? Då kan ni laga det här,  lättlagad pasta med chorizo, som jag provade igår!

isabel-boltenstern-lättlagad-pasta

Du behöver:

500g pasta (jag tar alltid de stora snäckorna från ICA selection)
300g chorizo
2 gula lökar
2 paprikor (röd och gul är personliga favoriter)
1 zucchini
7 champinjoner
1 påse ruccola- och spenatmix
parmesan att riva över
(och om man vill: 1 paket bacon att sprinkla över)

isabel-boltenstern-lättlagad-pasta2

Och såhär gör du:

1. Skär och stek ihop lök, paprika, zucchini och svamp i rikligt med smör, samtidigt som pastan kokar.
2. Häll av pastan och släng tillbaka ner i kastrullen – ös ner grönsakerna (plus den fina skyn som blivit) där också.
3. Stek korven (som du skurit i halvcentimeters-mynt) och släng ner den också, plus givetvis stekspadet.
4. Salta, peppra och rör i salladsbladen, som då blir varma och göttar till sig.
5. Riv över parmesan (och knaperstekt bacon, om ni vill) och NJUT!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 7 februari 2017 at 10:53

  Men så smarrigt! Min man är i Afrika under två veckor och då jag inte har möjlighet/förmågan att laga mat under dessa veckor har han fryst in mat som vi kan värma. MEN här känns det som att jag skulle kunna överraska sonen med. Har alltid älskat att laga mat men sedan jag blev sjuk har det varit så svårt. Kram

 • Reply Idus 7 februari 2017 at 18:38

  Wiiow! Mästerkock-Isabel :*

 • Reply Malin 8 februari 2017 at 11:11

  Det här låter verkligen inte dumt! Pasta är trots allt livet. Om du vill ha fler recepttips tycker jag du ska spana in Lovisas veckomatsedlar. Du hittar dem på http://www.polichinelle.se Hon är en fena på inspirerande och lättlagade vardagsmåltider!

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.